Arif Çetin

Arif Çetin

Mevsim Artık Sonbahar

 

Hafta içerisinde yaşanan çalkantının ardından çıkılan ilk maçta kaybetti bordo mavili ekip. Grupta 12 puanı elde eden Trabzonspor'un grup liderliği de dahil olmak üzere bir sıkıntısının olacağını düşünmüyorum. Son maçta, Avni Aker'de Antalyaspor'a en kötü ihtimal iki farkla yenilmez bu takım. Kötü de olsa, kırılmalar da yaşasa yine yenilmez.
               
Yaşanan bu ortamdan sonra fazla yenilik beklemek doğru değil. Şenol Güneş'in istifası sonrasında Başkan Sadri Şener merkezli tepki dalgası Trabzonspor'u alabora etmiş durumda. Gelinen noktada Tolunay Kafkas'ta dahil olmak üzere kimse sağlıklı düşünemiyor. Buna futbolcularda dahil.
                
Emerson'un stoperde, Marek Cech'in savunmanın solunda başladığı defans kurgusundan çok, Giray Kaçar'ın şimdilik kulübede yer bulması daha fazla ilgi çekti. Orta sahada Aykut, Soner ve Sapara üçlüsü, sağ önde dönüş bileti son dakika iptal edilen Henrique, sol önde Yasin ve en uçta Tolunay Kafkas referansı ile alındığı iddia edilen Janko.    
                
Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kayseri ve Gaziantep gibi takımlara bakıldığında savunma ve orta saha bloklarını net olarak görürsünüz. Çok gol yemezler. Oyun disiplini ve mücadele ön plandadır. Tabii ki bir teknik adamın dört dün içerisinde kendi kurgusunu takımına yansıtması ve çok farklı dönüşüm elde etmesi beklenmemeli.
                
Şenol Hoca döneminde de yazmıştık. Bu sene Trabzonspor'dan çok şey beklenmemeli. İki hafta kazanır, sonrasında kaybeder. Çünkü takım olma adına kendinden beklenileni vermekten çok uzak futbolcu yapısı var. Bazı oyuncuların 1-2 hafta ile sınırlı ekstra motivasyonu ve futbol şansı galibiyeti getiriyor. Bu galibiyet camia üzerindeki beklentileri de arttırıyor. Burası Trabzon. Burada duygular uçta yaşanıyor. Bir galibiyetle bahar, mağlubiyetle kış geliyor. Oysa 2012-2013 sezonu için mevsim sonbahar.
               
Tolunay Kafkas'ın en büyük şanssızlığı, Şenol Güneş - Ünal Karaman ikilisinin Trabzonspor'un değerleriyle bağdaşmayacak şekilde ayrılmasından sonra Sadri Şener tarafından göreve getirilen hoca olması. Bu gömleği üzerinden çıkarması epey zaman alacak görünüyor. Mevcut kadro ile değil Tolunay Kafkas, Alex Ferguson'u da getirseniz, Hugo Bross'u da getirseniz değişen bir şey olmaz. Yine tekrarlayalım. Trabzonspor için mevsim artık sonbahar.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR