Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Mesir macunu gibi, galibiyet...

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin memuru, işçisi, saat : 17.30 da “ Paydos ” diyecek.
İşten çıkıp Avni Aker stadyumuna yarı aç, yarı tok gelmeye çalışacak ki , onlar maça girene kadar ilk 45 dakika zaten biter.
Niye ?
Çünkü ; Maç saati yine 18.00 be, birader.
Bordo Mavili taraftar maça gelemesin,yoğun destek vermesin diye uğraşıyorlar dersem,
komplo teorisi mi üretmiş olurum acaba?
Bunun anlatabilmek için,kafası basmayan bu adamlara Harvard üniversitesi mezunu mu olmam gerekiyor bilmem ?
Adamlar, Trabzonspor’a geçen yılın şampiyonluğunu ve kupasını vermemek ve bu yıl da uzak tutmak için,sanki ha gayret içerisindeler.

*

 
Trabzon’da, aradaki Antalya kampında Alanzinho’nun, Cech’in ve Henrique’nin idman eksiği olduğu için ,kadroda yoklar. Tayfun ve Vittek sakat.

Kampta iyi işler yapan Barış Özbek kadroda yok ama uzun bir aradan sonra Sercan kaya 18 kişinin içerisinde.
Manisa’da Yiğit İncedemir cezalı. Makakula hasta, Ömer Aysan sakat.
Oyunun henüz başları, 13.dakikada eski Trabzonsporlu Isaac, öyle bir gol kaçırdı ki bordo mavi tribünlerin,yedek kulübesinin ve Fransa’nın bir köşesinde TV’den maçı seyreden fanatik Trabzonspor taraftarları, Hami Sungur ve ailesinin yüreği ağzına geldi dersem inanın.
*
Her zamanki gibi bu akşam, kaloriferlerin yanma saati yine, karbonmonoksit kuşatması altındayız.
Kalp hastaları maça gelmese yeridir hani…
Ya kaçırılan goller yada karbondioksit solunumu kriz geçirtecek adamlara.
Volkan Şen,bütün kredisini tüketmek üzere,bu çocuktan geldiğinde oldukça umutluydum.
Umutlarım Toulouse’ye gitti !..x
Böyle giderse iki hafta sonra, bir daha sezon sonuna kadar ilk 18 kişilik kadroya çok zor girer,bir an önce kendini toparlaması ve bu işe vermesi lazım,benden uyarması.
*
Karşılaşmanın 40.dakikasında Burak‘ın, Halil’e “ Buyur ” dediği meşin yuvarlakla golü bulan Trabzonspor’da, Celustka’nın oyunun ikinci yarısın başında direkten dönen bir topu, belki de karşılaşmanın kırılma anı olarak, haftanın anekdotlarında yer alacaktı.
Kendi yarı alanında iyi kapanmaya çalışan Manisaspor takımı,özellikle kontra toplarda Simpson’u buluşturunca, bu oyuncunun kendi üstün fizik,kondisyon ve bireysel gayretleri, ev sahibine zaman zaman tehlikeli anlar yaşattı.
Bunlardan biride 64.dakikada golle sonuçlandı.
Yine Simpson, milleti,elalemi,cümbür cemaat peşine taktı,topu önüne aldı gitti ve boştaki Isaac’e “Alda at” dedi ve skoru eşitledi.
Bu gol aynı kaleye ve Trabzonspor’un golünün ikiz kardeşi gibiydi sanki.
*
Trabzonspor oyuncularının yarısındaki hırs,inanç ve konsantre eksikliği, bordo mavili takıma zor anlar yaşattı.
Konuk ekibin golünden bir dakika sonra, Isaac’ın kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı anda ,topu bir anda ayağından fazla açması, Trabzonspor adına mutlu bir an oldu.
Orta göbekte Aykut Akgün’ün çok faullü oynaması,zaman zaman hülyalara dalıp gitmesi,Zokora’nın önümüzdeki Afrika Kupasının sıcak havasına şimdiden girmesi ve bu akşam sahada hayalet gibi dolaşması,bir süre orta alanın Manisa takımının kontrolüne geçmesini sağladı.
Serkan Balcı’nın gördüğü sarı kart bu oyuncuyu haftaya cezalı duruma düşürdü.
*
Siyah beyazlılarda ikinci yarı Murat Erdoğan’ın, Kemal Özdeş hocanın taktik düşüncesiyle oyuna sokulması, bir anda Manisa takımın hareketlendirdi.
Manisasporlu oyuncular, biraz daha bireysel de becerikli olsaydı,Trabzonspor’un kendi sahasında mağlup duruma düşmesi, inanın hiçte zor olmayacaktı.
Yalnız; kişiler vardır ki, bu tür zamanlarda durur durur, birden suyun akışını değiştirir.
İkinci yarıda oyuna giren Colman’ın pasını önüne alan Burak,kaleci İlker’i karşısında görünce kafasını kaldırdı ve iyi yere sert vurdu,suyun akışını değiştirdi.
Belki de bu gol, bu sezon süper ligde Trabzonspor’un çok şeyini değiştirecekti.
( Bu maçı sezon sonu unutmayın )
*
Doğu Karadeniz ekibi, lig maçlarında Trabzon’da çok zor ve bir kez mağlup ettiği Ege temsilcisi Manisaspor’u, yine zorlu bir 90 dakikadan sonra çok zor yendi.
Bence Manisaspor, bu akşam mağlubiyeti hak etmedi ama Trabzonspor’un da bu galibiyete çok ihtiyacı vardı.
Karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Göçek’in dikkat ettiğim en önemli yönü,
bu karşılaşmada pozisyonları çok yakın ,çok çabuk ve yerinde takip etmesi oldu.
*
Anlayacağınız Bordo mavililer, bu haftayı 3 puan değerinde bir yılbaşı hediyesi olan, güzel bir mesir macunu ile kapattı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR