Arif Çetin

Arif Çetin

Klasik bir doksan dakika

Hafta içersinde özellikle de kaptan Onur'un açıklamalarıyla birlikte bu maçın önemi, büyüklüğü Trabzon cenahında zikredilse de, sahadaki oyuncuların maça dair beklentisi "klasik bir doksan dakika"dan ileriye gitmedi.

Haftalardır yazıyoruz, hangi takım ile oynanırsa oynansın bu atmosferden ancak bu kadar buhar çıkar. Bu kadrodan demiyorum, bu atmosferden... Zira çok iyi bir kadro var Trabzonspor'un elinde. Ama camianın içerisinde bulunduğu kaotik ortamda kimse şapkadan tavşan çıkmasını beklemesin.

Sadi Hoca'nın düşündüğü onbir kurgusunu eleştirmek boşuna olacak. Trabzonspor'un savunmasının solundaki eksiklik yılların sorunu. Alper'in de Constant'ın da, Musa Nizam'ın da bu kadroda yeri olmamalı. Mevcutlardan kim oynamalı derseniz, Musa Nizam derim

Aklımıza gelmişken, şu anda Ç. Rizespor'da forma giyen, vakti zamanında Bursaspor'dan büyük ümitlerle bordo mavili formaya kazandırılan Eren Albayrak'ın da kulaklarını çınlatalım. Belki birilerinin kuşağına kar suyu kaçırırız.

Alper'in yetersizliği hepimizin malûmu. Ya diğerlerine ne demeli? Nasıl izah edilebilir içinde bulundukları ruh halleri? Sevilla'dan gelen ve lige damgasını vuracak dediğimiz Mbia'yı gördünüz mü? Erken açan badem çiçeği gibi haftalardır. Topu ayağına alan rakibi karşısındaki sıradanlığını anlayabilen var mı? Sahte koşular, önünden geçen oyuncuya yapılan gölge refakati. Tabi ki sadece Mbia değil bekleneni veremeyen. Mbia göze batan en net örnek.

Düzelir mi Trabzonspor? Tabii ki düzelir. Kendi iç dinamikleriyle bütünleştiği, beş adaylı kongre yapmadığı zaman düzelir. Futbolcu bilir ki, arkada kaya gibi duran, spor camiasında saygınlığı olan, ucuza pabuç bırakmayan bir yönetim var. Kendini ona göre ayarlar.

Şu ortamda siz futbolcu olsanız ne yapardınız?

Bugün "En koyu Trabzonsporluyum" diyen bir oyuncunun bile sözleşme imzalarken neler istediğini herkes biliyor. Ayladır parası ödenmiyor?

Hoca değişimindeki artık onlar bile takip edemiyor. Yarın kiminle idman yapacağını kestiremiyor futbolcu.

Yönetim desen ortada yok. Federasyon, hakemler ve rakipler tarafından ciddiye alınmıyor.

Bu şartlarda oyuncudan birşeyler beklemek haksızlık olur. Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa -ki taraftar olarak biz istiyoruz- önce yukarılar düzeltilmeli. Gerisi mutlaka gelir. Yukarılar düzelmeden aşağılarda başarı beklemek, Rusya'nın Türkiye'den özür beklemesine benzer. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR