Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kına yakabilirsiniz…

Karşılaşma gergin başladı.

Son haftalardaki gelişmelerden belliydi, bu Trabzonspor takımına da yansıdı. Oyunun hemen başında sol tarafını unutan bordo mavili defans, 2.dakikada gelen Emre’nin golüne engel olamadı.  Bu golde maalesef Marek Cech’in istenmeyen hatası vardı.

Trabzonspor rakibine golden sonra üstünlük kurmak istedi ama  ev sahibi takım rakibin köşe atışlarında , o civardaki taraftarını durduramadı ki, maçtan önce dağıtılan beyaz kartonları elinde buruşturan, kornere gelen Fenerbahçeli oyuncuya atınca,onlarda sanki buzdan kartopu atılıyormuş gibi,kendilerine her karton değdiğinde, kroşe yemiş boksör gibi ringin ortasına bıraktılar. 

Yani konuk takımın istediği zaten buydu,ekmeklerine yağ ile reçel sürüldü.

                                                        *

Yalnız sahada artistlere taş çıkartacak bir oyuncu vardı ; Emre Belezoğlu.

 
kurs.jpg

 

Adam bu maçı daha da germek için elinden gelin yaptı. Seramoni de Zokoro’da elini sıkmayınca, zaten maça bozulmuş kamyon motoru gibi başladı,kızgın ve mahcup.

Kafasına sinek değse kendini yere atıp durdu,sanırım ahlak zafiyetine uğramış oyuncu tipi bu olsa gerek.

Kafasına kar topu değil, buruşturulmuş karton her çarptığında kendini yere attı. Halbuki ne gerek var, çık topunu oynasana be adam. Haliyle H.Avni Aker’e 

“ Federasyona Ve Fenerbahçe’ye tepki “ yürüyüşünde bağıra bağıra 3 km yürüyerek sesi kısılıp gelen ve gergin olan bordo mavili taraftarlar, daha da gerildi.

                                                        *

Trabzonspor takımı rakibine bir türlü üstünlük kuramazken, Fenerbahçe orta sahayı ele geçirdi. 

30.dakikada Bienvenu’nun golü,sarı lacivertlilerin tribünlere “ Kardeşim benimle uğraşmayı bırak da,kaleme henüz daha gelemeyen kendi takımına destek ver “ uyarısı oldu.

Trabzonspor’un başlatmak istediği her atağı, çok iyi kapanan Fener takımının for hattı ile orta sahası, devamlı kesti durdu. 

Dia,Bienvenu,Emre,Baroni,Stoch ve Selçuk altılısı, arkalarında ki defansa bile işi

bırakmadan, orta çizgide duvarı çekti. Derslerine iyi çalışmışlar.

Şenol Güneş ‘in maç öncesi tüm açıklamalarına rağmen,stadyumun ve Trabzon takımının gergin,stresli ve sinirli ortamından iyi yararlanan ,rakibini ve rakip taraftarı bu konuda tuzağa düşüren konuk ekip, ilk yarı bittiğinde soyunma odasına 2-0 galip gitmenin rahatlığını hissetmeye başladığı anda,Burak “ Bu iş henüz bitmedi “dedi.

Uzatmanın son dakikasında durumu 2-1 yaptı.

                                                        *

Her iki takım içeri koridora giderken, itişmeler ,kalkışmalar oldu. Bu arada Fenerbahçe’ nin tercümanı fırıldak Samet Güzel, ortalığı yine tam karıştırdı. Son haftalarda form düşüklüğü gösteren Trabzonspor’un takım kaptanı kaleci Tolga’ya tekme atınca ,koridorda da karıştı. Emre’de,Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener’e hareketler çekmesi terbiyesizliğin daniskasıydı. Birde Maçkalıyım diyip duruyor.sen köle olasın Maçkalıya. 

Başka neler olduğunu göremedik, sanırım bizde sizin gibi sonradan öğreneceğiz.

                                                        *

İkinci yarıda, hem topa hem rakibe sert bir oyun start aldı. 

Mustafa kamil Abitoğlu ,bu dakikalardaki faul pozisyonlardaki insiyatif hakkının çoğunu konuk ekibin leyine kullandı. 

Tüm uyarıları ve ikazlara rağmen,Şenol Güneş bile sahanın içine girmek zorunda kalarak,taraftarını uyarmasına rağmen, özellikle deniz tarafındaki kale arkasının kenarlarda değil, skorbort un tam altında oturan kesimle ,dağ tarafındaki kale arkalarının kenarlarında oturanların içerisinden bazılarının, ısrarla sahaya  karton,bozuk para ve çakmak atılması inanılır gibi değildi.

Trabzonspor zamanla yarışıyor,oyun ve baskı kurmaya çalışıyor ama kendi taraftarları içerisindeki bazı düşüncesizleri durduramıyor.

Olacak iş değil arkadaş.

                                                       *

Bordo Mavililerde Cech-Henripue, Alanzinho-Halil ve Zokora-Adrian değişikleri yaşanırken, Sarı Lacivertlilerde de Gökhan-Orhan,Dia-Mehmet ve Emre-Caner rotasyonları 90 dakika içerisinde yaşandı. Diğerleri tamam da, Alanzinho’yu niye dışarı aldı Şenol hoca yalnız onu anlamadım.

57.dakikada Dia ,takımı adına yüzde yüzlük bir golü kaçırdı. İşte bu an stadyumda nefeslerin durduğu andı.

İkinci yarı ,ilk 45 dakikaya nazaran daha sakin geçerken, ev sahibinin baskı kurduğu anlarda maçın bitimine 5 dakika kala,Baroni’nin önüne atılan bir top da,bu oyuncu kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı ve skoru 3-1 yaparak geceyi noktaladı.

                                                       *

 

İkili mücadelelerde,sakatlanmamak için ayağını topa sokmayan Colman ile ayağa kafa uzatan Emre’yi yan yana getirince, Colman adına utandım. Olcan,Henrique,Celustka,Cech ise gerçekten zaman zaman aciz durumlara düştüler. Sahada gözlerim eskisi gibi Trabzonlu oyuncu aradı ama bulamadı !..

Kısacası beyler–bayanlar; Bu geceki tek gerçeği kabul etmek lazım,Trabzonspor seyretti Fenerbahçe oynadı ve kazandı gitti ama geçen yılki şike lekesini ömür boyu alnından silebilecek mi bilmem ?

                                                       *

Haa unutmadan … “Şike sahaya yansımadı” tezini öne sürerek bir takımı kurtarma adına Türk futbolunu karanlığa süren ve Türk futbolunun etrafına gelir gelmez demir ören, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor’u disiplin kuruluna hiç bir şey bulamayıp sadece “şüphe” teşhisiyle  sevk etmede en büyük rolü oynayan, etik olmayan, etik kurulundaki, etekli  Yrd.Doç.Dr.Burak Oder, artık bir tutam kına alıp,istediğiniz yere kına yakabilirsiniz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR