Arif Çetin

Arif Çetin

Kazanmaya alıştılar

Yıllardır Süper Lig'de dillendirilen bir tanımlama var. Ligin ağabeyi olarak tanımlanan dört büyükler, iyi yâda kötü sezon geçirseler bile ligi ilk dörtte tamamlarlar. Aynen öyle olacak gibi. Ligin ilk yarısını çok kötü geçiren bordo mavililer, Hami Mandıralı'nın ilkeli duruşu ile ilk dörtteki yerini korumaya devam ediyor. 

Maça geçtiğimiz hafta Erciyes deplasmanında farklı skor ile başladı Trabzonspor. Cezası biten Aykut Demir kulübede, Bosingwa yine savunmanın merkezinde. Bosingwa'nın profesyonelliği bordo mavili formayı giyen ve giymeyi hayal eden gençlere ders olarak okutulmalı. Erciyes maçı sonrasında Portekiz'e gitti, zamanında döndü ve takımındaki yerini aldı. 

Gaziantepspor baskılı başladı. İlk dakikalarda topa daha fazla sahip oldu. Haftalardır iyi oynamaya ve kazanmaya alışmış Trabzonspor için sıkıntılı bir doksan dakika mı geliyor derken, Yusuf & Henrique ortaklığından kazanılan gol rakibin direncini kırdı. 

Geçtiğimiz haftanın yıldızlarından Zeki Yavru bu doksan dakikada etkisizdi. Ama Zeki Yavru gibi gençlere destek verilmeli. Her futbolcunun iyi ve kötü oynadığı maçlar mutlaka olacaktır. Bourceanu ve Zeki Yavru'nun kendi bölgelerindeki etkisizliği rakibin dirençleri olmasını ve Onur'un koruduğu kalede daha fazla görünmesini sağladı. 

Trabzonspor geride bıraktığımız haftalarda, rakibine bu kadar iznin vermemişti derken yine Yusuf & Henrique Ortaklığı'ndan gelen ikinci gol takımı rahatlattı. 

Bordo mavililerin bu sezon en iyi yaptığı iş, hızlı ataklarla rakibini abandone etmesi. Adrian-Olcan-Yusuf-Henrique dörtlüsü oyun karakteri olarak da bu yapıya uygun isimler. 

İkinci yarı ile beraber Trabzonspor daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Yusuf&Soner değişikliği daha etkin, ısıran takımı etkiledi. Her iki oyuncunun futbol karakterleri arasında da fark var. Adrian, zaman zaman Yusuf'un bölgesine yönelse de etkili olamadı. 

Orta sahada kontrolü elinde tutamayan Trabzonspor karşısında, rakip Gaziantepspor'un etkili ataklarını izledik. Cenk Tosun'un attığı gol çok klastı. Pozisyonda, Caner ve Mustafa'nın hataları göz ardı edilmemeli. 

Rakip Antep takımında atan ve tutan oyuncular diğerlerinden birkaç gömlek üstünler. Hem kaleci Karcemarkhas hem de Cenk Tosun kalitelerini belli ettiler. Karcemarkhas, Trabzonspor'un farklı kazanmasını engelleyen iki isimden birisiydi. 

Cenk Tosun ise, attığı golün yanında Mustafa Yumlu'nun sarı kart gördüğü pozisyon dahil olmak üzere maç genelindeki en etkili isimdi. 

Olcan Adın'a da ayrı bir paragraf açmak gerekecek. İki haftadır daha bencil oynuyor. Takım oyunundan giderek uzaklaşıyor. Daha müsait pozisyonda arkadaşları varken, ya rakibini geçmeye çalışıyor, yada şutu düşünerek pozisyonların heba olmasına neden oluyor.  İyi bir Olcan'a Trabzonspor'un mutlaka ihtiyacı var.  Takım oyununu düşünse, arkadaşlarına ağabeylik yapsa hem daha fazla katlı sağlayacak, hemde daha az yorulup zinde kalacak. 

Sonuç olarak kazanılan üç puan çok önemli. Ancak yapılan hatalar da göz ardı edilmemeli. Trabzonspor'un kısıtlı kadro ile devam ettiği ligde yetersiz kalan noktaları var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR