Arif Çetin

Arif Çetin

Kazanmaya alışmak

Futbolda kazanmak her zaman iyidir, güzeldir. Devre arası sonrasındaki Sivas ve Kayseri Erciyes maçlarında kazanılan üçlerden altı puan, Trabzonspor'un üst taraftan kopmamasını sağlayacak. Bursaspor'un gelecek sezon için Avrupa Kupalarında yer alamayacak olması, bordo mavililerin bu sezon için lig hedefinin içinde kalmasını zorunlu kılıyor.

Sakat, cezalı ve Milli Takım'da görev alanlardan çok rahat onbir çıkarabilen (!) Trabzonspor'da, Yusuf Erdoğan'ın cezalı olması mevcut şartlardaki en büyük değişiklikti. Kupada ve ligde izlediğimiz Erkan Zengin'i fizik olarak geride bıraktığı iki maça göre daha iyi gördük. Yeterli mi? Kesinlikle hayır.

Aykut Demir'in devam eden iyi performansına Musa Nizam'ın da eklenmesi, Bosingwa'nın hem merkezde hem de sağ çizgide iyilere katılması savunma yönünde en azından bu maç için eksiklik hissettirmedi. Hakan Arıkan zaten görev aldığı üç maçtan bu yana güven veriyor.

Orta sahadaki sorun devam ediyor

Trabzonspor'un öndeki beşlisi, yani Sefa, Özer, Mehmet, Erkan ve Cardozo'nun takım savunmasına yeteri kadar katkı vermemesi takımdaki en büyük sıkıntı olacak görünüyor.  Mehmet Ekici'nin enfes golü sonrasında iki ustanın katkı verdiği Bosingwa&Cardozo yapımı gol ilk yarının rahat geçmesini sağlasa da, orta sahanın direnç eksikliği ikinci yarının başlarında kendisini hissettirdi.

Trabzonspor'un en büyük eksiği en libero diye de tabir edilen orta sahanın savunma yönünde. Bu alanda Fatih Atik'ten her şeyi toparlamasını beklemek hayâlcilik olduğu gibi, oyuncuya da haksızlık olur. Bu bölgeye transfer yapılır mı bilinmez ama Medjani'yi aramıyoruz desek yalan olur.

İkinci yarı ile birlikte orta sahada biraz diş gösteren rakip K. Erciyesspor dört beş kez üst üste Trabzonspor kalesini yoklayınca golü bulmaları kolay oldu. Bu durumun farkına varan Ersun Yanal'ın önce Soner Aydoğdu, sonrasında Ferhat Yazgan hamleleri bu bölgeyi toparladı.

Yeni transfer olur mu?

İkinci transfer döneminin sona ermesine sayılı günler kala, orta sahanın merkezine takviye şart görünüyor. Savunmanın merkezinde oynayan Belkalem ve Uğur Demirok'un takıma katılması, orta sahanın savunma yönünde Salih Dursun ve Medjani alternatifi sağlayacaktır. Ancak bu bölge güçlü olmadığı sürece, rakipleri  Trabzonspor'u her maçta teslim alabilir. Haftaya F.Bahçe maçı var. Karar Yanal'ın...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR