Arif Çetin

Arif Çetin

Kara Bulutlar

Varlığı eleştirilen Zokora ve oynadığı bölge konusunda spekülasyonlara yol açan Burak Yılmaz’ın yokluğunda başlayan Gençlerbirliği karşılaşması. Şenol Hoca, Pazar günü oynanan Galatasaray maçında yetersiz gördüğü isimleri dinlendirirken, Celustka, Aykut, Volkan gibi isimlere de on birde yer verdi.

***

                Trabzonspor öyle kopuk oynuyor ki, en gerideki isimle en ilerideki isim arasında mesafe çok uzun. Herkes kopuk kopuk oynuyor. Savunmacılar, orta saha ve ileride gezinenler. İletişim, koordinasyon yok denecek kadar az. Sahadaki oyuncuların uyumu “Selamsız Bandosu”nu andırıyor.  Her şeyden önemlisi futbolcuların üzerinde statik elektrik yüklü. Her an kısa devre olmak üzereler. Şenol Hoca’nın rotasyon zincirinin bir halkası da Tolga Zengin olmalı. Bir çok maçta zirvedekiler listesinde en üstte olmayı hak eden Tolga’nın kafasını toparlamaya ihtiyacı var. Bu Tolgayı kaybetmemek adına önemli.

***

Hocanın yeni arayışlara gitme vakti gelip geçiyor bile. İster Burak, isterse başka bir isim olsun, mevcut anlayış ile bordo mavililerin gol atması çok zor. Ancak rakibin bireysel hatalarından ya da penaltıdan olursa olur. Kanatlar işlemiyor, Topu kaybeden sadece izlemekle yetiniyor. Trabzonspor  

***

                Hakem 2 dakika önce Henriuqe’nin hava topu mücadelesine penaltı çalmazken, sonrasında Aykut’un göğsüne çarpan topta penaltı noktasını göstermesi bir önceki pozisyonun telafisi niteliğindeydi. Paulo Henriuqe, her ne kadar penaltı kazanmamıza katkı sağlasa da oyunun genelinde top ezme makinesinden farksızdı.

***

                Penaltıdan sonra istedi Trabzonspor ama direkler engel oldu. Hem Adrian’ın hem de Halil Altıntop’un vuruşlarının direkten dönmesi şanssızlıktı. Orta sahayı hızlı geçerek ısrarla kanatları kullanmayı deneyen bordo mavili oyuncular rakibi karşısında baskı kurdular. Ancak atı alan değil Üsküdar’ı, Sakarya’yı bile geçmişti.           

***

                4 gün sonra Kadıköy’de “Günahların Takımı” ile 16.hafta maçı var. Trabzonsporlu oyuncular aynı şekilde mücadele etmeden oynamaya devam ederlerse sonuç yine hüsran olur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR