Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İn , Cin top oynadı !..


Defalarca yazdım, yine yazacağım.

Passolig Türk futboluna vurulmuş, şike den sonra en büyük darbedir.

İnanmıyorsanız tribünlere bakın.

65-002.jpgBugün Avni Aker’de sanki adete İn lerle, cinler top oynadı.

Süper ligde diğer karşılaşmalarda bile fotoğraf aynıydı, tribünler boş.

İspanya, İtalya, İngiltere ve Almanya Ligleri neredeyse tribünleri ful oynuyor.

Türkiye’de ise bu sezon henüz maç ortalaması tribünlerde 8 bin izleyici, buyurun yandan yakın!..

                                                             

                                                                         *

Özel ve ligde son 5 maçından galip ayrılan Mersin İdmanyurdu’nu, stresli ortamında ve yağmuruyla konuk etti Trabzonspor…reklam-001-001-001-001.jpg

Onur, Mustafa Yumlu, Yusuf, Özer, Deniz, Aykut, İshak ve bunlara son eklenen Musa ile 8 sakat oyuncusunu tribünde seyirci olsun diye oturtan !.. Ferhat ile Emre’yi kadroya almayan Bordo Mavililer, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı bu önemli karşılaşmada nihayet ilk galibiyetini aldı.

Çok istekli olan taraf ev sahibiydi. İlk 45 dakikada Waris ‘in iki nefis kafa şutunu, son anda çelen Mersin kalecisi Nihat’ı alkışlamak lazım.

Dünden beri yağan yağmur, ağırlaşan sahaya rağmen pozisyon bulan ve üreten Trabzon takımı oldu.

İlk yarının son dakikasında başına darbe alan ve midesi fena bulanmaya başlayan Mustafa Akbaş,şüphe ile hastanenin yolunu tutarken, İkinci yarıya sol bekteki yerini Zeki’ye bıraktı, dilerim Mustafa’nın ciddi bir şeyi yoktur.

                                *

Oyunun ikinci bölümüne yine istekli ve arzulu başlayan Trabzonspor, tribünlerde kendisini yalnız bırakmayan yaklaşık 5 bin gibi az sayıdaki taraftarını da arkasına alarak, rakibinin üzerine gitmeye başladı.

..Ve 53 dk’da Mehmet’in korner atışına Belkalem’in vurduğu kafa ev sahibine golü getirdi.

Bu golden 3 dk sonra Serdar’ın ayak bileğine basan Vederson ‘u, orta hakem Tolga Özkalfa kırmızı kartla ihraç edince konuk ekip 10 kişi kaldı.

61.dk’da Cardozo’ nun direkten dönen şutu ahlarla, vahlarla geldi geçti.

                             *
Mersin İdmanyurdu’ nun yakaladığı kontra bir atak da ceza alanı içerisine ortalanan topta, Bosingwa Efe Halil’i arkadan, beraber yükseldikleri anda havada itme gerekçesiyle, beklemediği bir anda penaltı kazandı Akdeniz temsilcisi. Futacs ile kullandığı penaltı atışını kaleci Fatih çeldi, dönen topa Oktay sert vurdu Fatih yine çeldi.

Oktay önüne kısa düşen topa 2.kez yine vurunca, takımına beraberlik golünü kazandırdı. Eğer bu pozisyon gol olmasaydı, Trabzonspor kendisine güven gelecek olan kaleci Fatih’i erken kazanacaktı. Yine de Fatih iyi bir karşılaşma çıkardı.

1-1 ‘lik skordan sonra hızını artıran yağmura Trabzonspor’ da ayak uydurunca , bu defa ters köşeden yine korneri Mehmet kullandı. Bu sefer kafayı diğer Cezayirli Medjani vurdu ve 79.dakikada Trabzonspor’u tekrar 2-1 öne geçirdi.

Son haftalardaki kötü oyununu bugün affettiren Mehmet, yorulan isimlerden biri oldu bu 90 dakikada..

Mersin İdmanyurdu’nun defansına pek anlam veremedim, tüm hava topları yol geçen hanı gibiydi. Allah’tan kalecileri Nihat iyiydi. Yoksa farklı bir skor doğabilirdi.

Oyunun son bölümünde yorulan Mehmet’in yerine sahaya giren Yatabare müsabakaya renk kattı. Partnerini iyi gördü nefis bir orta attı; Cardozo sanki havada asılı kaldı. Kafayla meşin yuvarlağı 3. gol olarak Mersin filelerine gönderdi. 

Bir şeye dikkat ettiniz mi bilmiyorum. İki golcü Cardozo ve Yatabare’nin önemli bir özelliği var . İkisi de iyi bir pasör aynı zamanda ve yine söylüyorum, özellikle Avni Aker’ de bu ikili aynı anda beraber oynamalı.

                                    *

Özellikle bu geceki ağır şartlara rağmen tüm mücadelesini ortaya koyan Trabzonsporlu oyuncuları kutluyorum. Unutulmamalı ki, futbol seyircisiyle güzelleşen bir temaşa sanatı gibidir. Bu yoğun yağmura rağmen, tribünlere gelerek takımlarını yalnız bırakmayanlara saygılarımla diyorum. Elinde imkan cebinde kartı olup da takımlarını sahada yalnız bırakan ve tribüne gelmeyen Bordo Mavili taraftarlar ise önce kendilerini bi sorgulasınlar.

Passolige gelince, TFF devre arası kaldır artık ve iptal et bu işi. Taraflar borçlu kalırsa, birbirleriyle barter anlaşması yaparlar, olur biter, bu kadar basit.

 

 

 

 

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR