Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İlklerin maçıydı…

 

  Ligde ortak liderler Galatasaray ve Antalyaspor’un mağlup olması, Fenerbahçe ve Eskişehirspor’un beraberlikleri, Bursa ve Beşiktaş’ın haftayı  galip kapamalarının ardından, gözler bir anda önemi yükselen haftanın son karşılaşmasına çevrildi.
   Konuk ekipte Zokora , Fildişi’nin özel  maçından sonra izin alarak,ailevi nedenlerle Fransa’ya gitmesinin ardından,  Adrian’ın da  hafta içi nükseden kasığındaki ağrı, takımlarında yer alamamalarına neden oldu. 
   Emre Güral’ın ligde ilk kez , ilk 11 de yer alarak başladığı karşılaşmada, cezası dolan Bamba’da Ordu’ya getirilen ama kadroya alınmayan Mustafa Yumlu’ nun yerine, forma giydi.
   Volkan ve bire birde takım içerisinde adam geçen tek kişi olan Alanzinho’da, maç kadrosunda yer almayan oyunculardı, Orduspor  önünde.  Özellikle Alanzinho’nun 18 kişilik kadroda yer bulamamasına anlam veremedim. 
  Ev sahibinde ise sadece sakat olan Barral eksikti. 
                                                                              *
unlas.jpg
kurs.jpg
   19 Eylül Stadyumunda, karşılaşmanın oynandığı saatlerde hem hava 13 derece ile , hem de zemin futbola elverişliydi ve tribünlerde tamamen doluydu diyebiliriz. 
   Kale arkasında 500 kadar Trabzonspor taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadılar.
   Oyunun ilk 45 dakikasında  mor beyazlılar rakibine oranla daha dinç ve istekli göründü. Stancu,Hasan Kabze,Nizamettin ve Javer’in  arzulu oyunları, topun kendinde kalmasına gayret göstermeyen bordo mavili  takımın kalesinde zaman zaman sıkıntı yarattı.
   Eğer topun sende daha fazla kalmasını sağlayamazsan, pozisyon öncesi hazırlık paslarını yapamazsan, gol için ölü top kullanmaktan  başka çaren kalmaz arkadaş.
                                                                               * 
  Orduspor’un for hattı  ve özellikle orta saha bloğundaki oyuncuları, Trabzonspor takımının sahasından çıkmasına müsaade etmeyip, paslaşma düşüncelerini  sık sık bozunca, bordo mavililer ilk yarıda kimliğini maalesef ortaya koyamadı.
   İlk yarı için yazdıklarımı sanırım devre arasında okudular mı ne !..
   İkinci yarıya Trabzonspor daha iyi başladı.Oyunun  54.dakikasın da janko’nun vurduğu şık kafa, yan direkten geri geldi. Bu pozisyon sanki gelecek olanın habercisi  gibi oldu.
   Yasin yerini Olcan’a bıraktı. Olcan’da haftalar sonra yapması gerekeni yaptı,  iki kişiyi çalımladı geçti,soldan  indi ve kesti.  Janko’ya sadece arka direkte kafayı  vurmak kaldı,  0-1 … 
   Janko’nun Trabzonspor’daki  ilk golüydü bu, üstelik dakikalar 61’i gösteriyordu.
                                                                               *
   Janko yerini Halil’e bıraktı .  Orduspor  yediği golden sonra rakibinin üzerine gitmeye başladı ve bu baskıda 78.dakika da Stancu’nun  beraberlik golünü getirdi.  
   Bu golün sarhoşluğunu yaşayan mor beyazlıların bir anlık hatasında, Janko’nun yerine oyuna giren Halil,topu öyle bir kesti ki, o kısa boyu ile ön direğe koşan Olcan kafa ile şık bir kesme attı. Kaleci Fornezzi  meşin yuvarlak filelerine giderken, görme bile göremedi.
   46 .dakikada oyuna dahil olan, bir asist,bir de gol yapan Olcan gecenin adamı oldu.  Demek ki  son haftalardaki  ona eleştirilerim işe yaramış.
   Ardından Orduspor’da,  Ali Çamdalı’nın kafa şutu üst direğe vurup auta gidince, Ordu adına beraberlik şansı kaçtı.
  Bu arada Sapara yerini siftah yapan Aykut’a bıraktı. Şenol Güneş’in bu karşılaşmadaki değişikleri kesinlikle yerindeydi.
   İlk yarıya nazaran,ikinci yarısı çok daha göz zevki  veren 90 dakikada, orta hakem Özgür Yankaya’nın ikide bir elinin düdüğüne  gitmesi ise, futbol adına pozisyonları kesmekten başka bir işe yaramadı.
                                                                               *
  
 
   Kısacası ilklerin bol olduğu bir karşılaşma izledik.
   Bu sezon ,Orduspor sahasında ilk kez mağlup oldu, Trabzonspor ilk deplasman galibiyetini aldı. Janko ilk golünü attı. Emre Güral ilk kez ilk 11 de forma giydi. Aykut, ilk kez bir lig maçında sahaya girdi.  Bu sezon ilk kez 61.dakikada Trabzonspor gol yaptı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ilk kez deplasman maçına geldi ve TSYD Trabzon Şubesi, ilk kez bir deplasman maçına bu kadar kalabalık gitti. Bir otobüs.
   Anlayacağınız Ordu’nun  akan derelerini  bilmem ama Trabzonspor’un bu güzel  galibiyetinden sonra,bu ligdeki  derelerin altından daha çok sular akar !..  
 
 
Trabzon kenti,  toplu taşımacılık için raylı sistemi, lösemili çocuklar için hastaneyi  acilen bekliyor.
 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR