Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

İktidardan bekletiler

 Trabzon, Türkiye’nin çoğu ili gibi 3 Kasım 2002 genel seçimiyle birlikte ve bu tarihten sonra yapılan genel seçimlerde ağırlıklı olarak AK Parti’ye oy veriyor.

 En son olarak 1 Kasım 2015’te yapılan erken genel seçimde yüzde 67 oranında oy veren Trabzon halkı milletvekili sayısını 5’e çıkardı.

 6 milletvekili çıkarın Trabzon’da bu milletvekillerinin 5’inin AK Partili vekiller oluşturması iktidar partisi açısından önemli bir kazanımdır.

 Peki iktidar partisi AK Parti Trabzon halkından almış olduğu desteğin karşılığında hizmet yapıyor mu, iktidarın yüzü Trabzon’a dönük mü?

 2002 genel seçiminden sonra sürekli iktidarda olan Trabzon AK Parti iktidarından önemli hizmetler almıştır, alınan hizmetleri yok sayamayız ancak, AK Parti’ye şehrin vermiş olduğu desteğin karşılığı olarak alınan hizmet yeterli değildir.

 AK Parti, bu süreçte Trabzon milletvekillerinden Faruk Özak’a iki dönem bakanlık vermiş, bir dönem Bayındırlık Bakanlığı bir dönemde Spor’dan sorumlu devlet bakanlığı dönemlerinde Özak, bu şehre karşı sorumluluğunu yerine getirmek için uğraş vermiştir.

 Özak’tan sonra Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturmuş.

 Şimdi de, 1 Kasım erken genel seçiminden sonra oluşan 64. hükümette Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’ya hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilmiştir.

 Özak gibi Bayraktar’da Trabzon siyasetini temsilen kabinede yer almanın gereğini yapmak için uğraş verdiler, bazı hizmetlere öncülük yaptılar, şehir halkı onları takdir ediyor.

 Bakan Süleyman Soylu’nun da Trabzon’a hizmet farkını icraatlarıyla ortaya sermesi beklenmekdedir.

 Tabi ki, kabineye bakan vermek, Trabzon için yeterli değil.

 Devletten; Demiryolu, Güney Çevre Yolu, Metro  veya raylı sistem projelerinin yapılması için verilen sözlerin takipçisi olmak lazım.

 AK Parti Trabzon’da giderek oylarını artırmasına, son seçimde de tavan yapmasına rağmen söz verilen mega projeleri hayata geçirebilmiş değildir.

 Bakanımız Süleyman Soylu son genel seçimde yatırımlarla ilgili önemli vaatlerde bulundu, vermiş olduğu bu sözleri yerine getirebilmesi için Ankara’da güçlü hareket etmesi lazım.

 Ve bu güç de Bakan Soylu ile birliktedir.

 Altı milletvekilinin beşi AK Parti’ye verilmiş, bu isimlerin lideri Soylu’nun kendisidir.

 Kendisinden başka Trabzon’un dört milletvekili daha vardır.

 Bu milletvekilleri kendi aralarında görev taksimi yapıp Trabzon il teşkilatında halk günü nöbeti tutacağına sürekli Ankara’da şehir insanının hakkını hukukunu korumak için zaman harcasalar; çalışsalar daha iyi olmaz mı?

 İl teşkilatının misyonuna soyunmak milletvekillerinin işi olmamalı.

 Bakan Soylu ile Ankara’da iyi bir ekip oluşturdular, şehrin ihtiyacı olan projelerin peşinde hep birlikte koşsalar daha iyi olur kanısındayız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR