Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

İkinci üniversite ve şehir hastanesi ne oldu?

 Başbakan Ahmet Davutoğlu geride kalan hafta sonunda Doğu Karadeniz turuna çıktı.

 Partisinin Ordu ve Giresun il kongrelerine katıldı.

 Ordu’da yapılan il kongresi öncesi önemli bir toplantıya katılan Davutoğlu, Samsun’dan Artvin’e kadar tüm bölgede yer alan illere yapılacak yatırımları açıkladı.

 Davutoğlu, Trabzon’a yapılacak yatırımları açıklarken, ya unuttukları oldu ya da, şehrin gündemine girmiş yatırımlardan söz etmeyişi dikkatlerden kaçmadı.

  Trabzon havaalanına yapılacak ikinci pist inşaatını açıklarken, Başbakan’ın biraz kararsız konuştuğuna şahit olduk.

 İkinci pist gerekli mi değil mi ona bakacağız, yatırımına ondan sonra karar vereceğiz demesi kafaları karıştırmaya yetti.

 İkinci pist Trabzon için gereklidir.

 Özellikle yaz aylarında günde 100-150 arasında uçak iniş kalkışının yapıldığı havaalanına ikinci pist yapılmayacaksa nereye yapılacak.

 Kaldı ki, birinci pistin (Mevcut) bakıma alınması gündeme geldiğinde de ikinci pist ihtiyaç olacaktır.

 Yaklaşık 20 yıldır Trabzon’un gündeminde olan ve kaçınılmaz ihtiyaç haline gelen güney çevre yolu, güzergah olarak da henüz karar verilememiş bir yatırımdır.

 Davutoğlu güney çevre yolu güzergahının Çarşıbaşı ilçesinden girip Araklı ilçesinden çıkacağını ve şehrin ve bu kapsamda kalan ilçelerin güneyinden geçeceğini varsayarsak, iyi bir yatırım olacağını düşünüyoruz.

 Genel seçime dört aydan daha kısa bir zaman kala Başbakan Davutoğlu’nun DOKAP projeleri kapsamında yaptığı ve 2018 yılına kadar yapılacak yatırımları sıralaması aynı zamanda seçim propaganda döneminde iktidar partisi milletvekili adayları için malzeme oldu.

 Ancak, Trabzon’un beklenti içinde olduğu halde Başbakan’ın Ordu toplantısında gündeme getirmediği iki önemli projeden bu şehrin vazgeçmediğinin de bilinmesi gerekir.

 Bu yatırımlardan birincisi Trabzon’a ikinci devlet üniversitesinin kurulmasıdır.

 Başbakan aynı toplantıda KTÜ’ye herhangi bir yatırım öngörmezken, bu güzide üniversitemizde rutin yapılmakta olan bakım onarım hizmetlerinin devam edecek olmasını yatırım olarak açıklaması şaşkınlıkla karşılandı.

 Davutoğlu iktidarı, 2018 yılına kadar KTÜ’ye yeni bir yatırım öngörmezken, bakım onarım çalışmalarıyla yetinileceğini vurgularken, ikinci devlet üniversitesinin kurulmasından tek bir laf etmemesi, Trabzon’un ikinci üniversite talebinin Başbakan’a ulaşmadığı anlamı çıkmaktadır.

 İkinci bir husus ise şehir hastanesi yatırımı konusunda Başbakan Davutoğlu’nun tek bir kelime etmemesi.

 Hastane yatırımı olarak sadece Of’a 100 yataklı bir hastane yatırımı öngörülürken, Trabzon yer seçimi yapmak için arayışa girdiği şehir hastanesi yatırımının DOKA tarafından Başbakan Davutoğlu’nun önüne koymaması büyük bir eksiklik.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’u son ziyaretinde yetkililere şehir hastanesine yer bulun diye talimat verip, kendisi bile alternatif yer gösterirken Başbakan Davutoğlu’nun şehir hastanesi yatırımını gündeme dahi getirememesi, iki liderin Trabzon’a farklı bakış açılarını yansıtıyor!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR