Arif Çetin

Arif Çetin

Hazırlık maçı niyetine

Öncelikle vatan savunmasında şehadet mertebesine erişen polis ve askerlerimize rahmet, başta aileleri olmak üzere, milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Şehit kanları ile rengini alan şanlı bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan her kim varsa hepsine selam olsun. Allah memleketimizi güçlü ve daim kılsın.
 
***
 
Lüksemburg ekibi Differdange 03'ün Trabzonspor'un hiçbir alanda rakibi olmayacağını daha önce de belirtmiştik. Her iki karşılaşmada ekibimiz için iyi bir hazırlık karşılaşması oldu. Henüz yeni hazırlanan ve ideal kadrosunun neredeyse yarısına yakınını oynat(a)mayan bordo mavililer, bu turdan istediğini aldı. 
 
İlk yarının ortalarında skor avantajını ele geçiren Şota'nın öğrencileri, olası sakatlık risklerine karşı kontrolü elinde tutarak oynamaya çalıştı. Doğru da yaptı. Waris,Sefa ve Yusuf'un üçüncü bölgede top tutamamalarına rağmen Avni Aker'deki ilk müsabakaya göre topa daha fazla sahip olan Trabzonspor, oyunun her alanda hakimiydi. 
 
Savunmanın solunda beklediğimiz Constant'ın orta sahaya monte edilmesi Trabzonspor'un top kullanma oranını arttırdı. Ama biz Gineli oyuncudan daha fazla sorumluluk almasını, hücum organizasyonlarında daha aktif görünmesini bekliyoruz.
 
Burada bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Trabzonspor'un mevcut oyuncu kadrosunda bulunan ne Constant ne de iki maçtır bu bölgede görev alan Musa Nizam, bordo mavili takımın sol kanat savunuculuğunu yapabilecek kapasitede oyuncular değil. Sol önde oynaması muhtemel Yusuf, Erkan, Sefa, Özer gibi isimlerin oyunun savunma tarafında eksik oldukları düşünüldüğünde bu bölgeye iyi bir takviye gerektiğini düşünüyorum.  
 
Son iki resmi maçta gördük ki, Onur, Mustafa, Uğur, Medjani, Mehmet Ekici diğer arkadaşlarına göre daha hazır bir görüntü verdiler. Salih Dursun, Constant, Musa, Sefa ve Yusuf'un kapasitelerini arttırmaları gerekecek. Waris, Erkan, Soner gibi isimlerin ise kat etmeleri gereken çok yol olduğunu belirtelim. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR