Arif Çetin

Arif Çetin

Hakem kararıyla değil alın teriyle

Trabzonspor kazanmaya, sevenlerini mutlu etmeye devam ediyor. Ersun Yanal'ın kazanmayı hedefleyen oyun anlayışı, hem sahadaki oyunculara hemde izleyenlere keyif veriyor. Trabzonspor geçtiğimiz haftayı iki zorlu doksan dakika ile geçirince, yorgun olabileceğini düşündük. Ama yorgunluktan eser yoktu.  Takım üç farklı önde iken bile yaptıkları baskı ve yüzlerindeki istek, futbolcunun zevk alarak oynadığının en büyük göstergesi.

Savunmanın merkezinde cezası sona eren Cezayirli Belkalem, Papadopoulos'a eşlik etti. Salih Dursun'un cezalı, Constant'ın sakat olduğu orta saha kurgusunun tek kahramanı Carl Medjani idi. Ön bölgede ise taraftarın haftalardır beklediği beşli, Sefa, Özer, Mehmet, Yusuf ve Cardozo.

Maça Cardozo'nun golü başlayan bordo mavililer, rakibin en etkili oyuncusu Guido Kocer'in sakatlanarak oyundan çıkması ile daha da rahatladı. Daha önce çalışıldığı her halinden belli duran top organizasyonun Özer ile gelen gole, Cardozo'nun ikinci sayısı da eklenince ilk yarı üç farklı skor ile sona erdi.

Cardozo sadece gol atabiliyor

Avni Aker Stadı, Fatih Tekke döneminden bu yana ikinci Cardozo'nun üçüncü golüne hasret kalmıştı. Evet,  Cardozo belki takım savunmasına katkı vermiyor ancak adam sadece gol atabiliyor.

Maçın en beğenilen oyuncularından birisi de Avraam Papadopoulos'tu. Bu kadar sakin bir savunma oyuncusuna Trabzonspor'un ihtiyacı var.  Ersun Hoca'nın Medjani'yi kenara alıp Yatabare ile hücum emri vermesi, orta sahayı askıya alması, rakip Gençlerbirliği'nin golünü getirdi. Sonrasındaki Fatih Atik hamlesi ibrenin yeniden Trabzonpsor'a dönmesini sağladı.

Beşiktaş maçı çok şeyi değiştirir

Bordo mavililer, kazandığı iki maç ile kayboldu denilen sezonun geri getirdi. Hafta sonu Konya'da oynanacak Beşiktaş maçının Trabzonspor lehine sonuçlanması halinde, ligin en büyük favorisi bordo mavili takım olacaktır.

Son olarak, rakiplerin hakem kararları ile puanları kurtardıkları 11. haftada, yoğun yağmur altında alın teri ile kazanılan üç helal puan bu gecenin en mukaddes kazancıdır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR