Arif Çetin

Arif Çetin

Güneş'i Eleştirmek

Trabzon'da son on yılın moda deyimidir "Güneş'i eleştirmek". Bir kesim Şenol GÜNEŞ'in ne kadar Trabzonsporlu olduğundan başlayarak onu eleştirmenin Trabzonspor'a ihanet olacağına kadar olayı götürürken, ikinci cephe hocanın da eleştirilebileceğini, onun da hataları olmasının gayet doğal olduğunu savunuyor. Bu yelpazenin en sivri uçlarında bulunanları da unutmayalım.

 Şenol Güneş'in Trabzonsporluluğunu tartışmaya açmak, ona yapılacak en büyük saygısızlıktır. Bunun lâmı cimi yok. Hem ulusal hem de yerel basında Trabzonspor adına kalem oynatanların saha içerisinde Güneş'in tercihlerine yönelik eleştirel bakışlarının olmasını, "Güneş'i arkadan hançerlemek" olarak lanse edenlerin de yanlışlar liginin liderliğine oynadığını hatırlatmadan geçmeyelim.

 Sonuç ta Şenol GÜNEŞ de insandır, ADAM gibi ADAM'dır. Ancak, her teknik adamın olduğu gibi Şenol GÜNEŞ'in de tahtada düşündüklerinin sahaya yansımasında sıkıntılar olabilir. Bu futbolun doğasıdır, gereğidir. Şenol Hoca'da rakibin atraksiyonları karşısında doğru karar verememiş, rakibi iyi etüt edememiş olabilir. Güneş'i insanüstü bir varlık olarak göstermek, en çok yine ona zarar verecektir.

BRKYLMZ17
 Burak Yılmaz bu sezon bordo mavili takımın fenomeni. Takım oyununa katkısı, bencilliği ve diğer davranışları eleştirile dursun attığı 25 golle takımın skor yükünü tek başına sırtlıyor. Yukarıda Şenol Güneş için yazdığımız satırlarda olduğu gibi, Burak Yılmaz'ın da iyi ve kötü günleri olacaktır. Gün olacak, bitti denilen pozisyonda skor tabelasını değiştirecek, gün olacak, "bu da kaçar mı?" diyerek saç baş yoldurtacaktır. Bu sadece Burak için değil, Tolga, Colman, Giray için de geçerlidir.
 Eleştirmek kişiliğe hakarete varmamalıdır. İyiyi alkışlarken nasıl göklere çıkarmamalıysak, formsuz olduğu dönemlerde de yerin dibine batırmamalıyız. Her şeyin ölçülüsü en iyisidir.

TFF BAŞKANLIĞI ve TRABZONSPOR ve SORULAR
 İbrahim HACIOSMANOĞLU, Mehmet ATALAY, Tekin KÜÇÜKALİ...
Her üçünün de Trabzonsporlu olmadığına dair iddianız var mı? (....) Peki, rakipleriniz bu ve benzer konumlar için öncelikle camia içerisinde kenetlenip tek aday çıkartarak daha iyi verim alabiliyorlar mı? (...)
 Sizce her üç isim de Trabzonspor camiası ile istişare ederek mi aday oldular? (...) Trabzonspor bu şartlarda camia bütünlüğünü nasıl sağlayacak? (....)
 Bu soruların cevabı Trabzonspor'un ülke futbolunda ne kadar söz sahibi olduğunun da acı gerçeğidir.

ONUR RECEP KIVRAK
 Bu sezon Trabzonspor'un en formda üç oyuncusu Burak YILMAZ, Tolga ZENGİN ve Giray KAÇAR'dır. Tolga Zengin, formda olduğu için Şenol Güneş'in terletip teslim ettiği formayı taşımaktadır. Ama taraftara sorsan kalede Tolga'yı değil Onur'u görmek istiyor. Bu tezimizi sanal alemdeki forum sitelerinden çok daha rahat doğrulatabilirsiniz.
 Onur'un sözleşmesinin yenilenmemesi yönetim ve taraftar nezninde farklı değerlendirmekte. Taraftar, Egemen ve Selçuk'tan sonra Onur Recep KIVRAK'ın da yuvadan uçup gitmesinin "onur kırıcı" olduğunu düşünmekte.
 Yönetim ise, daha sözleşmesinin bitmesine iki yıl olan ve bu sezon sakatlıktan dolayı forma giymeyen bir oyuncunun mevcut hak edişinin %70 fazlasını istemesini,  takım içerisindeki dengeler için tehlikeli bulmaktadır.
 Bir de geçtiğimiz hafta Onur'un elinden çıktığı iddia edilen Kamuoyu bilgilendirme mektubu var.
 İçinden çıkan varsa beri gelsin!!!
 TRANS-----FER.
 Tüm kulüplerde olduğu gibi Trabzonspor'un da büyük sıkıntısı transferde isabet yüzdesini tutturamamak. Bu sezona baktığımızda Celustka, Olcan gibi isimler sınıfı geçenlerden. Biz asıl saadete gelelim.
 Süper Lig'de uygun fiyatta yerli simler var. Bunların form grafikleri ve istikrar durumları göz önünde iken, tombala çekmenin anlamı var mı?
Bu gün Sivasspor forması ile izlediğimiz Erman KILIÇ ile Adrian ve Alanzinho'nun ne farkı var. O kadar çok örnek var ki. Yurt dışında milyonlarca euro verip riske gireceğinize, tanıdığınız yerlileri hem de yarı fiyatına takıma katmak daha doğru olmaz mı?  Yerli isimlerin mutlaka Belçika bağlantılı (!) olmasını istiyorsanız o da kolay.
Gönderin 15-20 gün Belçika'ya. Tanısın orada ağabeylerini, sorsun ben Trabzonspor'a nasıl gelirim. Onlar mutlaka yol gösterecek ve hatta Trabzon Havaalanı'na ya da Otogar'ına kadar da eşlik edecektir. Bizden söylemesi...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR