Gürol Ustaömeroğlu

Gürol Ustaömeroğlu

GÜNAY, ŞEHİTLER ve BAYRAM

 

Yılın 365 gününün 120 gününü tatil ile geçiren cennet vatanımın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY Gaziantep İlimizdeki bombalı saldırının hemen ertesinde bir açıklama yapmıştı ; “Kurban bayramı tatilinin 10 gün olması için önerge vereceğim”.

Tatil cenneti yurdumun güzel insanının dini bayram tatillerini kurnazca değerlendirmesi herkesin malumudur. Dini bayramlara vesile olan dini vecibeleri, sebebi ne olursa olsun yerine getirmeyen hatırı sayılır miktardaki yurdum insanının dini bayram tatillerinde herkesten önce ayağa kalkıp tatil yapma hakkı aramasının sebebini ben değil herhalde en iyi sosyologlar veya psikologlar açıklayabilir. Ben bu insanlara su kurnazı ve görmemiş diyorum. Hiç kimse kusuruma bakmasın. Bu konudaki fikrim sabittir.

Bu konudaki fikir sabitliğim her fırsatı bencillik ile buluşturmaya bir isyandır ama işin içine bir devlet yetkilisi, ülkemin kültür ve turizm bakanı girince isyanım şaşkınlık boyutuna çıkmaktadır. Hele hele kültür ve turizm bakanı bu meseleye, bombalı bir hain saldırıda ikisi çocuk 10 vatandaşımızı kaybettiğimiz o acı günün ertesinde dahil olabiliyorsa isyanım sonsuzluğa ulaşmaktadır.

Eski CHP’li, bugünün Ak Parti’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın kafa karıştırıcı davranış ve beyanatlarına hangi hükümet yetkilisi dur diyecektir. “Ucube heykel” konusunda başbakan ile karşı karşıya gelip düştüğü ofsayt pozisyonuna rağmen geri vitese takıp hiçbir şey olmamış gibi davranması, bir başka gün basın ve ziyaretçilerin önünde bir müze yetkilisini “sus, tamam, kısa kes” gibi aşağılayıcı sözlerle azarlaması henüz belleklerdedir. Hatta daha dün bir şehit cenazesinde marş çalan askeri bandoyu yine aşağılayıcı tavırlarla susturup basın önünde herkesin duyacağı şekilde “insanlar tekbir getirmek istiyor” diyerek bağırması adeta gösteri değildir de nedir?. Chopin’in Eseri yıllardır bütün dünyada devlet cenazelerinde çalınan bir eserdir. Üstelik bu cenaze için yazılmış bir eser değildir. Piyano sonatıdır. Acı olan ve şaşkınlık yaratan şey ise bakanın da bunu çok iyi bilmesidir.  Evet, doğrudur ülkemde herkesin bu eseri sevmesi beklenemez. Hatta çalınması şart da değildir. İnsanlar dua ve tekbirlerle şehitlerini uğurlamak istemekte haklıdırlar. Bu çok doğal bir istektir.  Ama söz konusu olan askeri törendir. Yine de sağduyulu ve mantıklı bir devlet yetkilisi eğer aksi bir düşüncede ise ne yapar? Cenaze merasimi öncesinde askeri yetkililerle kimseye hissettirmeden konuyu konuşur ve bu isteği iletir. Doğrusu bu değil midir? Ama bakan bu şık yolu kullanmadan üstelik marş çalmaya başladıktan sonra doğrudan yüksek ses ile askeri refüze etmeyi ve gösteri yapmayı tercih etmiştir

Şimdi aynı bakanın her gün şehit verilen bir ortamda, bombalı bir saldırı ertesinde, herkesin “ne olacak bu terör” diye ağladığı bir zamanda çıkıp kurban bayramı tatili önermesini hangi vicdan sahibi vatandaşım onaylar soruyorum.

Acaba tek derdimiz bu mudur?

En son Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde hainler tarafından 4 ayrı noktaya düzenlenen saldırıda 10 askerimiz ne yazık ki şehit olmuştur.  Bıçak bırakın kemiğe dayanmayı kemiği kesmeye başlamıştır bile.  Daha kaç adet şehidimizin olacağını kimse bilmemektedir..  Bu işin sonu ne olacak hiç bilinmemektedir.

Ama bildiğim ve tahmin ettiğim bir şey varsa o da şudur;

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY yine her an bir şey önerebilir ve gündemi değiştirecek, kafaları karıştıracak bir beyanatta bulunabilir.

Yani kısaca sıkı durun, akıllarınızı kollayın..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR