Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Fırtınayı, Bal-Kes estirdi !..

Trabzonspor’u  taşıyacak boş uçak , Trabzon havalimanını kötü hava koşulları nedeniyle 3 kez pas geçince, gitti. Çarşamba Havalimanına indi. Trabzon havalimanından Çarşamba ‘ya sulu kar yağışı altında 4 saatlik bir kara yolculuğundan sonra, uçağa binildi. Ardından Edremit havalimanı ve tekrar karayoluyla Balıkesir’e varıldı. Gündüz  11.00’de başlayan yolculuk , gece 23.00 ‘de otellere varılmasıyla yorucuda olsa  tamamlandı.

                                  *

Maça gelince Balıkesir Atatürk stadyumunda  tribünlerin yarısı boş. Yaklaşık 500 kadar bordo mavili taraftar kale arkasında yerlerini alarak takımlarını yalnız bırakmadılar..Yalnız utanarak stadyumdan ayrıldılar.  Dondurucu bir soğuk gündüzün ortasında bıçak gibi keskin. 

Giray kadroda yok. Yusuf sakat.  Zokora, Colman, Malouda  ve Onur ise bu maç için kadroya alınmaya gerek duyulmadı.

İlk 45 dakika Balıkesir takımı rüzgara da karşı oynamasına rağmen,  soyunma odasına 3-1 önde gitti.

Bakın şartlar ne olursa olsun, sahaya ister tam takım çık , ister eksik, büyük takım, rakibi küçük de olsa büyük oynar, örnek olur karşısındaki oyunculara, Trabzon takımında formayı bile zor bulanlar bu şansı yakalamışken bile, ayakları yere basmadan oynuyorlar. Siz nesiniz Messi mi?                  

                                   *

Karşında rüştünü ispat etmeye çalışan ve son haftalarda iyi oynayan bir  1.lig takımı var. Sen ciddiye almazsan onlar seni çok ciddiye alır  ve skor tabelasına da bunu yazar.

12 dk’da Ganalı Karıkarı, ardından Trabzonlu Muhammet Reis’in penaltısı,  Janko’nun şık kafa vuruşu ve Hasan’ın gözden kaçırıldığı bir andaki, uçarak attığı kafa golü, ilk yarıda güzel olan şey seyrettiğimiz 4 goldü.

Bordo mavili ekip de, sahada 3 stoper, 2 sağbek ve yine her zamanki gibi  koşmayan Adrian olunca, ev sahibi kırmızı beyazlılar için kendilerine ait, meşhur Höşmerim tatlısı gibi geldi. Derler ya, körün aradığı bir göz, Allah verdi iki göz.

                                 *

İkinci devrede sakatlanan Mustafa’nın yerine oyuna giren Kadir Keleş, sol tarafı toparladı. Bu yarıda bir de rüzgarı karşısına alan Trabzonspor’un niye hep havadan oynamak istediğini pek anlayamadım.  İsabetli orta olmazsa Janko  o boyla ne yapacak ki ?

Yine janko’nun 80.dakikada kaçırdığı gol , belki de maçın kaderini belirleyecekti ama olmadı.

Memleketinde kaptanlık kolluğunu takan Olcan,  pekte  gününde değildi.  İlk kez bu forma altında oynayan Bosingwa, bu mevki de daha öncede oynadığını yaptığı olumlu işlerle gösterdi.

Ev sahibinde özellikle defansta yer alan Hasan’ın., zamanında müdahaleleri takımı adına çok pozitif katkı  oldu.

                                *

Sonuç olarak ortaya şu çıkıyor . Trabzonspor lig de ve UEFA’da yakaladığı ivmeyi kaybetmemek için Türkiye Kupasını daha ilk maçında fuzuli gördü, çaktırmadan çekildi. İkincisi, Trabzonspor eksik takımla da olsa ben bu takımı eler gelirim dedi, öyle olmadı. Üçüncüsü ise Balkes’ler  yani  Balıkesirspor , çok maç oynayan ve isteksiz ve de arzusuz görünen Trabzonspor’u kötü zamanda yakaladı. Teknik adamları İsmail Ertekin ile iyi hazırlandı ve emeğinin karşılığını aldı. Ha, devam ettirirler mi tur geçmeyi ? Sanmıyorum, kupada ömürleri çok kısa olur.

Velakin,  Balıkesir takımı Trabzonspor’u 37 yılın ardından mağlup ederek, Zirarat Türkiye Kupasında hak ettiği turu aldı.

Bugün rüzgarlı havadaki, sözde Fırtına Trabzonspor’a gelince , niyet ne olursa olsun, büyük takım olduğunu adam gibi hatırlatmazsan, adama böyle hatırlatırlar.

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR