Arif Çetin

Arif Çetin

Erkan Zengin olmazsa olmaz mı?

Trabzonspor ligin ikinci yarısı hazırlıkları için bu sezon Antalya'yı tercih etmedi. Ersun Hoca'nın hazırlık maçları konusunda basılır tavır takınacağı ise merak konusu. Gündem haliye transfer. TFF'nin gelecek sizin için planladığı 14+14 kuralı ve Trabzonspor'un ligde bulunduğu durum transfer için belirleyici olmalı diye düşünürken, bu tespitlerin göz ardı edildiği apaçık ortada.


2014-2015 sezonunun geride kalan 16 haftasında 23 puan ile altıncı sırada.  Puan cetvelinde üzerinde beş takım var. İlk yarının lideri ile arasındaki puan farkı ise 13.


Tüm bu şartlar altında, bordo mavililerin bu sezon için şampiyonluk şansı var mıdır? Avrupa'da bir üst tura çıkan ve Napoli ile eşleşen Trabzonspor'un EUFA Avrupa Kupası'ndaki şansı nedir? Bir şekilde devam eden Ziraat Türkiye Kupası (ZTK)  için çok fazla isme ihtiyaç var mıdır?


Tüm bu soruların cevabı evet ise Erkan Zengin Trabzonspor'a hayırlı olsun.


Hatırlayanlar bilir, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sezon Yusuf Şimşek vakası yaşandı. Öyle bir sezon yaşansa, değil Erkan Zengin, Ozan Tufan, Şener Özbayraktar, Serdar Aziz, Muhammet Demir ve daha kim varsa tamamı alınmalı. Ama böyle bir iddaa yok ve önümüzdeki sezon 14+14 kuralı var. Bugün iki milyon Eoru verdiğiniz oyuncuyu 6 ay sonra bir milyon Eoruya rahatça alabileceksiniz.


Erkan Zengin'in transferi için Eskişehirspor'a yapıldığı iddaa edilen ödeme, diğer rakipleri zor durumda bırakmak için yapılmıştır. İsmail Kartal'ın pazar günü yaptığı basın toplantısında kendisine sorulan Erkan Zengin ve Ozan Tufan sorularına verdiği "Onları Başkan tavsiye etti" cevabı herşeyi apaçık ortaya koyuyor.


Gerçek ihtiyaçlar hangi mevkide?

 

Geride kalan 16 lig, bir o kadar da Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçı irdelendiğinde Trabzonspor'un öncelikli olarak kaleci, savunmanın merkezi ve defansif orta sahaya takviyeye ihtiyacı olduğu her kesimin ortak kanısı. 

 

Kaleci

 

Onur Kıvrak'ın sakatlığı sonrasında hem Fatih hem de İbrahim iyi niyetleri ile ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama her ikisi de bu forma için henüz hazır değiller. Bir de Onur'dan sonra o kaleyi korumak kolay olmamalı. Bu nedenle Kayserispor'dan düşünülen Hakan Arıkan transferi yerinde görünüyor.

 

Savunmanın merkezi

 

Bu bölgede görev alan Medjani, Papadapulos ve Belkalem gibi üç yabancı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş ve Aykut Demir gibi üç yerli isim var. Medjani daha çok orta sahada görev yaptı. Papadopoulos ise bekleneni vermekten çok uzak. Yumlu müebbet yemiş, Aykut ise "Ben bu takımın adamı değilim" diyor. Mustafa Akbaş ise ancak ZTK oyuncusu olur.

 

Mustafa Yumlu'nun müebbet cezasında iyi halden indirime gidilmesi ve ceza erteleme şartı ile paraya çevrilmesi lazım. Bu konuda Ersun Hoca daha istekli ve kararlı olursa, Başkan Hacıosmanoğlu'nun hayır diyebileceğini sanmıyorum. 

 

Yazıyı kaleme aldığımız dakikalarda 500 bin Euro ve Kadir Keleş'in bonservisi karşılığında Akhisar'dan alınan Uğur Demirok'un bu bölgede Yumlu ile iyi bir ikili oluşturacağını, Ersun Yanal'ın ilk dönemindeki Giray&Egemen ikilisinin performansını yakalayabileceğini düşünüyorum.

 

Defansif orta saha

 

Asıl sorun, en büyük sıkıntı bu bölgede. Ne savunma ne de kaleci! Öncelik kesinlikle bu bölgeye verilmeli. Orta sahada direnç gösterip top yapan her takım Trabzonspor'u darma dağın eder. Ligdeki son beş maça bakın herşeyi görürsünüz. Beş maç çok zahmetli derseniz sadece Eskişehir maçını izleyin yeter!

 

Hem Halilhodziç hem de Yanal, Belkalem'i bu nedenle bu bölgede oynattı. En uçtan başlayarak Cardozo, Yatabare, Deniz Yılmaz, Yusuf, Sefa, Mehmet Ekici, Özer, Constant, Serdar Gürler, Fatih Atik gibi isimlerinden hangisini oynatsanız orta sahanız ayakta kalamayacağı için kazanmanız şansa bağlı olacak. Dünyanın orta saha ile oynayıp kazandığı bu ayak topunu, futbolun savunma yönünü sevmeyen yukarıdaki isimlerle oynayıp kazanmanız imkansız olacaktır.

 

Trabzonspor'un bu bölgeye transfer yapmadığı sürece ligin ikinci yarısını da ilk yarıdaki benzer sıkıntılarla geçireceğinizden şüpheniz olmasın.

 

Eğer beliniz kırık ise, ileriye yada geriye gidebilme, hamle yapabilme şansınız yoktur. Trabzonspor öncelikle belini doğrultmalı!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR