Osman Kanber

Osman Kanber

Engin Baytar'ın Suçu Ne?

Hadi gözünüz aydın. Sonunda Trabzonspor’da küçük de olsa bir sorun daha çıkardık.

Engin sorunlu futbolcu imiş . Niye? Maçlarda çok sinirli imiş, agresif tavırları varmış. Peki biz maçlarda çok rahat olan futbolcuları da ruhsuz diye suçlamadık mı? Engin uzun zamandır Trabzon’da,  saha dışında ne yanlışını gördünüz? 

Kabul etmek gerekir ki Engin farklı. Üstelik Engin’in hepimizin başına gelebilecek özel  sorunlarının olduğu da biliniyor. Ama bu kadar yetenekli bir kardeşimizin biraz farklı olması normal değil mi? Anlayış göstermek gerekmez mi?

Herkes Umut Bulut gibi hem özel hayatında, hem taraftarla, hem transfer sorunları ile uğraşmasına rağmen bu kadar sakin olamaz.

Şimdi Trabzonspor’a zarar vermek isteyenler Engin üzerinden çalışıyor.

Engin’in Eskişehirspor maçından çıkarken yaptıkları yanlıştı. Bunun bedelini de ödemelidir, öder.Pekala Şenol Güneş’in Bursa maçı sonrası Engin ile ilgili söyledikleri doğru muydu?

Neymiş efendim “cenaze evinde düğün olmazmış” . Şenol Güneş’in Bursa maçı sonrası taraftarına üçlü çektiren Engin için basın toplantısındaki değerlendirmesi bu.

Niye Şenol hocam benim taraftarım, futbolcum, hocam deplasmanda bir galibiyetten sonra sevinemeyecek mi? Sabri de aynı şeyi FB-GS maçı sonrası yaptı. Burada bir parantez açalım Bursa maçı sonrası Engin’e saldırmak için Bursa taraftarı sahaya girdi. Bursa ne ceza aldı?

Varsayalım Şenol  Güneş haklı Engin’in taraftara üçlü çektirmesi yanlıştı. Peki futbolcusunu tüm kamuoyu önünde suçlaması doğru mu? Engin’i soyunma odasında ya da daha sonra konuşarak uyarsa olmaz mıydı? . Hocası tarafından Kamuoyu önünde eleştirilen ardından da bir hafta boyunca medyada konu olan,  suçlanan Engin’in bundan etkilenmemesi mümkün mü?

İstanbul medyasının dilinde sakız oldu artık Engini, Burak’ı, Onur’u Şenol Güneş yarattığı iddiası. Hatasında futbolcusunu kamuoyunun önüne atan Şenol Güneş böyle mi kazanmış Engin’i. Başarısında Engin’in yeteneklerini yok saymak ne kadar doğru? Futbolcu kazanmak bu kadar kolaysa Barış Memiş neden kazanılamadı?  Yattara neden kazanılamıyor?

Trabzonsporlular bu gamsız Yattara gibi oyuncular mı istiyor, yoksa Engin Baytar gibi sorunlu futbolcular mı? Engin'in hırsının yarısı Barış Memiş'de olsa şimdi Karşıyaka'da mı olurdu?

Kısacası sorunlarını bildiği Engin’in fitilini Bursa maçı sonrası Şenol Güneş ateşlemiştir. Şimdi de sakin ve sabırlı davranarak en doğrusunu yapmaktadır. Ah hocam keşke Bursa maçı sonrası da bu kadar sabırlı olsa idiniz.

**********

İstanbul medyasının yönlendirmeleri ile bu yılki başarı Şenol Güneş’e mal edilirken aslında kadroya da haksızlık yapılmakta.  Çok çabuk unutuyoruz. Evet geçen yıl Hugo ile çok kötü durumda idik ama 2 yıl evvel Trabzonspor Ersun Yanal ile aynı başarıyı yakalamıştı.

2008-2009 sezonunda  da Trabzonspor bu yıl olduğu gibi 13. hafta sonunda 28 puan ile liderdi, rakibi  25 puanla Sivasspor idi. 2008-2009 sezonunda 14. Haftayı da Trabzonspor 31  puanla lider geçirdi.

15. haftada ise Sadri Şener’in balans ayarı olarak nitelendirdiği hafızalarımızdan silinmeyen Bursa maçı geldi. 5 metre ofsayt golle 2-1 yenilen Trabzonspor liderliği Sivasspor’a kaptırıyor ve bir daha da geri alamıyor. Ligin sonunda da 71 puanla şampiyon olan Beşiktaş’ın ardından Sivasspor ikinci, Trabzonspor ise 65 puanla üçüncü oluyor.

Bursa maçını yöneten Mustafa Kamil Abitoğlu, Cemal Bingül ve Hakan Yemişken üçlüsünden Abitoğlu ve Bingül’ün bu yılki tek mağlubiyetimiz olan Manisaspor maçının da hakemi olması ilginç bir tesadüf. Bu maçta 5 metrelik ofsaytı görmeyen Hakan Yemişken ise hala Süper ligde bayrak sallıyor.

Trabzonspor şu anda yakaladığı başarıyı iki yıl evvel de yakalamıştı. Ancak sonunu getiremedi. Biz kendimizi geçen yıl ile değil 2008-2009 sezonu ile karşılaştırırsak aynı hataları yapmayıp şampiyon olabiliriz. Ama geçen yıla göre ne kadar başarılı olduğumuzu anlatıp durursak sonuç yine aynı olur.

İnşallah Trabzonspor kongre ile Engin ile uğraşırken yeni bir balans ayarına yakalanmaz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR