Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Durdurulamaz

Orijinal adı “Unstoppable” olan 2010 yapımı aksiyon ve macera filmi…

Tony Scott’un yönetmenliğini ,Mark Bomback’ın senaryosunu yazdığı filmde,başrolleri de ünlü oyuncular Denzel Washington ve Chris Pine paylaşıyor.

Durdurulamaz “ adlı film,sinemalarda bir süre önce gösterime girdi ve bitti.

Filmde içinde bol miktarda kimyasal madde ve ayrıca bir vagon dolusu çocuk olan bir yük treninin kontrolünü kaybettikten sonra,binlerce insanın yaşadığı kasabaya doğru son sürat raylar üzerinde yol almaya başlamasını ve trenin asla durdurulamamasını konu alıyor.

Ben bu filmi izledim.Dilerim,durdurulan tehlikeli bir tren,durdurulamayan da bu geceki gibi bordo mavililer olur.



*

Avni Aker’de sulu bir gece,maç başlamadan yağmur yağıyor ince ince…

Islak bir zemin ama futbola elverişli,hava biraz soğuk ama bordo mavili taraftarların kanı kaynıyor be mübarek,tabi maç başlamadan,maçtan sonra ise deniz tarafındaki kale arkası ve maratonun kuzey tarafının tribünleri ısrarla boşaltmaması ve Bursasporlu taraftarlarla uğraşması inanılır gibi değildi.

Kardeşim maçı almışsın ,3 puanı cebine koymuşsun ,gitsene evine takımının başına iş mi çıkarmaya çalışıyorsun…? Böyle anlayış olmaz olsun,endişe ettim olay çıkacak diye.

Görmüyor musunuz ? Federasyonunun gözlemcileri saha kenarında atmaca gibi sizi kolluyor, bir şey yapsalar da, cezayı kessek bunlara diye ellerinin içerisini ovuşturuyorlar.

*

Dün gece Fenerbahçe-Gaziantep karşılaşmasını 6 dakika uzatan Mistır !... Hüseyin Göçek 90+4 de sarı lacivertli ekibin golü bulmasını sağlayınca,ekran başındaki bordo-mavili taraftarlar bu geceyi zor bekledi.

Sabahtan beri Trabzon sokaklarında kornalar çalıyor,otomobillerde bayraklar dalgalanıyordu.

Tribünler tıklım tıklımdı bu gece.

Bursa dan iki otobüs yeşil beyazlı taraftar topluluğu da, maç başladıktan 5 dakika sonra tribünlerine alındı.

*

Konuk ekip de Hüseyin kadro dışı,iki önemli oyuncusu Turgay ve Serdar da cezalı.

Trabzonspor da ise Onur ve Piotr Brozek ve Tayfun sakat,başta Engin Baytar olmak üzere,Mehmet ,Mustafa,Sezer ve Ferhat kadroda olmayan isimler.

Trabzon’da bu geceye iyi başlayan Trabzonspor değil,Trabzonspor’un taraftarları oldu.Yapılan tezahürat tüm tribünleri kapsıyordu.

Yalnız yine sağır,dilsizi oynayanlar,maratonun güney tarafı ile kapalı tribünün üst katının büyük bir çoğunluğuydu.

Kapalı tribünlerin üst katı ,yağmurda ıslanmayan onlar, takımlarına destek vermeyenler yine onlar,halbuki bir bağırsalar yok mu ? Üstleri kapalı ki, sahayı ses gürültüsüne boğarlar vallahi de billahi.

*

Maça gelince,12.dakikada Burak Yılmaz, öyle bir gol kaçırdı ki,izleyenler saç,baş yoldu.

Sen mi kaçırırsın. Bu sefer Bursaspor’un bir topu yan direkten geri geldi, gelişine Batalla boş kaleye vurdu.top ağlara giderken Giray gol çizgisinden uzaklaştırdı,dakikalar 25’i gösteriyordu.Bilmem kalp krizi geçiren oldu mu ?

*

Oyunun 40.dakikasında sağ baldırında sanırım lifi kopan kaleci İvankov, Bursaspor’un kalesini Yavuz Özkan’a terk etti.

Yavuz’a gelen ilk atak da gol oldu.

Bu dakikaya kadar kötü bir performans sergileyen Colman ,bu dakikada derinlemesine Umut’a pasını attı.Umut, Burak’a bıraktı oda rakibinden sıyrıldı ve kaleci Yavuz ‘un uzanamayacağı yere çok sert ve şık vurdu 1-0…

Bu golde ben bir kez daha şunu gördüm ki ; Bu Burak hamdı, pişmiş,olgunlaştı ve santrafor oldu vesselam.

*

İkinci yarının ilerleyen dakikalarında yeşil-beyazlılarda Altidore ve İnsua oyuna dahil olurken,liderliği Fenerbahçe’nin kursağında bırakan ev sahibi ekip dede  Ceyhun,Glowacki ve Barış takviye güç oldular.

Ne Trabzonspor, Ne de Bursa futbol oynamadı bu gece,yalnız iyi bir mücadele vardı.Bursa’da İbrahim,Ali,Ozan ipek,Batalla ilk gözüme çarpanlar oldu.Trabzon da ise Serkan,Giray,Jaja,Umut,Burak,Tolga …

Bence Alanzinho bu maçta ikinci yarıya saklanmalıydı ve Jaja oyundan dışarı alınmamalıydı.Çünkü ; Jaja’yı ben bu gece istekli gördüm.Alanzinho ise önündeki dinç defansı aşmakta zorlanıyor ona yorgun defans lazım arkadaş.

86 ve 88.dakikada kaptan Umut’un kaçırdığı net gol pozisyonları inanılır gibi değil di ama çok koştu, çok pres yaptı.Hatalarını af ettirdi.

H.Avni Aker’de bu sezon seyirci rekoru kırıldı 22 bin 661…

Önümüzdeki Cuma günü akşamı için, Eskişehir’e sanırım dört koldan sefer var.

Bu arada hakem triyosu görevini yaptı.

Fırat Aydınus’u bir kenara koyarsak,protokol önündeki yan hakem Serkan Ok’a bence tam puan verilmeli,hatasız bayrak kaldırdı hep.

Yazıyı bağlamadan,Fenerbahçe de Lugano,Gaziantepli oyuncu Wagner’in ayak bileğine bilerek basarak,bir meslektaşının futbol hayatıyla oynamasına, bakalım hafta içerisinde Futbol Federasyonunun disiplin kurulu ne diyecek ?

Görüntüler ortada ve kayıtlar yayıncı kuruluşta.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR