Arif Çetin

Arif Çetin

DOĞRULAR AZ OLUNCA

Futbol  isimli oyunun doğruları var. Yaparsanız kazanırsınız, aksi halde kaybedersiniz. Bu kadar basit. Geçen hafta doğrular fazlaydı. Bu hafta ise tam tersi. Eldeki oyuncu kadrosunun en iyisi sahadaydı. Bu konuda falımız olmaz. Yerleşim alanları açısından eleştirebiliriz.

Trabzonspor kazanma adına yanlışları yaparken, Karabükspor  ise rakibini iyi edüt etmiş.

***

Aslında kötü de başlamadı Trabzonspor. Paulo Henriuqe'nin bireysel hareketleri ile alda at diyerek Burak Yılmaz'a ikram ettiği iki pozisyon heba oldu. Bunların sadece birisi skora yansısa oyun daha farklı olurdu. Trabzonspor'un gelmeyen golü, rakibin direncini arttırdı. İstediği oyun tarzını yakalayan Karabükspor, savunmasını çıkarmayarak bordo mavilierin işini zora soktu.

***

Orta sahasını kalabalık ve dirençli tutan Karabükspor, 20.dakikadan sonra o bölgede üstünlüğü ele geçirdi. Aykut- Colman- Adrian-Henriuqe ve Olcan'ın dirençsiz oyunlarına bir de zeminin ağırlığı eklenince rakibin baskısı daha da arttı. Kanatları kullanmak yerine Karabükspor'un kalabalık olduğu merkez bölgede şansını arayan Trabzonsporlu oyuncular, bir çok posizyonda ikili hatta üçlü duvara çarptılar.  Geçen haftanın yıldızı Aykut yokları oynadı. Colman zaten uzun süredir kayıp. Alanzihno istikrar hastalığının muzdaribi.

***

Yenen ilk golde Aykut'un yapmaması gereken bir hareketti. Maçın hakemi Fırat Aydunus'un 90 dakikadaki birkaç doğrusundan birisi penaltı pozisyonu. İkinci gol içler acısı. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan ve yoluna UEFA Avrupa'da devam eden bir takım bu şekilde baraj kuramaz.

Kalecisi o sertlikte gelen topu önüne değil, kenara doğru uzaklaştırır. Burak Yılmaz'ın golünde ise Paulo Henriuqe ofsayt. Biz doğruarı söyleyelim de bordo mavili boğazlardan haram geçmesin.

***

Trabzonspor'un oyunu aslında iki kademeli. İlk golü bulursa sıkıntısı yok. Açılan rakibe karşı, hızlı hücumlarla tehlikeli olabiliyor. Ancak gelmeyen gol, hele derakip öne geçerse sıkıntı daha da artıyor. Bakın geçmişteki maçlara hep aynı nüansı göreceksiniz. Maçın ilk 20 dakikasında Alanzinho'nun ayağından çıkan iki şut girişimi Karabükspor kilidini açacak anahtarın emaresiydi. Ancak her nedense geri kalan zamanda aynı girişmleri göremedik.

***

Sonuç olarka ders çıkartılacak bir karşılaşmaydı. Siz rakibin güçlü olduğu noktadan hücum ederseniz kazanamazsınız. Bugün de böyle,yarın da aynısı olacaktır. Bir kereden bir şey olmaz deme lüksümüz yok. O lüksü zaten FFF kullanarak ülke futbolunu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR