Erol Önsel

Erol Önsel

Ders alarak

Mali sorunlar ve yönetim zaafiyeti sebebiyle gerek Euroleague’de  gerekse Türkiye Basketbol Ligi’nde zor günler geçiren Galatasaray Liv Hospital ile oynanan karşılaşmayı Trabzonspor Medicalpark basketbol takımı kazanarak ligdeki yükselişine devam etti.

Ligin zirvesindeki Darüşşafaka Doğuş’a kaybettiği maçtan sonra ligde oynadığı Tofaş, Karşıyaka ve Galatasaray Liv Hospital maçlarını  kazanarak üst üste üçüncü  galibiyetini almış oldu.  Coach Nenad Markovic bundan önceki   karşılaşmalarda görmeye alıştığımız şekilde bu maça da yerli rotasyonundaki oyuncuları Alper ve Nusret ile başlayıp Mashall, Lawal ve Velickovic’i kenarda oturtmayı tercih etti.

Ayrıca geçen  hafta oynanan Karşıyaka maçının en önemli oyuncusu Can Altıntığ’ı da ilk 5 içerisinde tercih etmeyerek ileriki dakikalarda değerlendirmeyi düşündü. Markovic elindeki oyunculardan maksimum verimi almak için çaba sarfeden bir antrenör. Bugünkü karşılaşmada da Hasan Yiğit Seçkin ve Can Korkmaz dışındaki tüm oyuncularına süre vererek onlardan en üst düzeyde yarar sağlamaya çalıştı.

Geçen hafta oynanan Karşıyaka maçının flaş ikilisi Can ve Lawal’a Galatasaray Liv Hospital’ın ekstra önlem alarak oynaması sonucu bu iki oyuncu gerek süre, gerekse verim olarak takım ortalamasını altında kaldılar. Can 21.20 dk. sahada kalıp sıfır sayı, 4 asist ve 1 top kaybıyla oynarken, Lawal ise 08.34 dk. sahada kalıp 6 sayı, 5 rebaund ve 1 top kaybıyla oynamış. Maçın kazanılmasında en önemli etken 22 sayı, 7 rebaund 3 top çalmayla oynayan Andrija Stipanovic olduğunu söylemek gerekiyor. Zaten Trabzonspor Medicalpark adına  skor olarak çift hanelere ulaşan iki oyuncu, 15 sayıyla Hardy ve 22 sayıyla Stipanovic olmuş ve bu iki oyuncu takımın toplam sayısının yarısından fazlasını atarak kazanmaya direk etki etmişler.

Önümüzdeki hafta oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşmasının da muhtemel kazananının takımımız olduğu düşünülürse 4 maçlık bir galibiyet serisini yakalamamamız için bir neden yok. Geçen haftayla birlikte, ilk yarının bitimine kadar oynanacak 9 karşılaşmanın, Trabzonspor Medicalpark açısından zorluk derecesi son derece yüksek olan iki karşılaşmasını, Karşıyaka ve Galatasaray Lİv hospital maçlarını kazanarak hanesine artı iki puan yazdırması takımımız açısından çok önemliydi. Bu dönemi son derece verimli geçirdiklerini söyleyebiliriz. 

Galatasaray gibi basketbol kültürü Türkiye’de son derece eskiye dayanan bir takımı yenerek haftayı galibiyetle kapatmak elbette çok önemli. Fakat karşımızdaki takımın ekonomik olarak adeta bir çöküş içerisinde olduğu ve ödeme sorunları nedeniyle Furkan Aldemir’in ardından Nathan Javai, Ian Vaugiouskas ve Pietro Aradori gibi çok önemli oyuncularla yollarını ayıran, sponsor anlamında büyük sıkıntılar yaşayan, Trabzon’a kadrosunda 1995 ve 96 doğumlu iki oyuncu da dahil olmak üzere 10 oyuncuyla  gelip Ender Aslan gibi bir oyuncuya da süre vermediği göz önüne alındığında sadece 7 oyuncu rotasyonuyla oynayan bir takım  karşısında galip geldiğimizi de unutmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Haber  61 TV ekranlarında çarşamba akşamları yayınlanan Ribaund programında, ekonomik olarak bir düzen içerisine girmezsek bundan birkaç sene sonra Galatasaray Liv Hospital’ın durumuna düşerek ciddi sıkıntılar yaşayabileceğimizi söylemiştim. Galatasaray’ın   durumu bugün ortada. Elbette galibiyetin tadını çıkaralım, fakat bugünlerde atacağımız adımların yarın kulübe olumlu ve olumsuz bir geri dönüşü olduğunu unutmadan, ayaklarımız yere basarak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR