Cenap Serdar

Cenap Serdar

Dandirik’ten Açlık Grevi

 

Bizler ailelerimizin yanında  sıcak yuvalarımızda mışıl mışıl uyurken, onlar uçsuz bucaksız ovalarda, vadilerde,kanyonlarda, dağlarda eşkıyayı yok etmek için canlarını ortaya koydular, 17 fidan açamadan toprağa düştü, basın yayın organları veya TV karşısında haberi ilk gördüğümüzde Allah rahmet eylesin dedi bir kısmımız, bir kısmımız ise hiç oralı bile olmadı, nasılsa her gün yaşanıyor bu olaylar sıkça şehit haberleri okunuyor bu Ülkede, tepkilerimiz git gide zayıflıyor, şehit haberleri artık hepimiz için yaşamın normal bir parçası gibi olmuş, koskoca Meclis’te üzerinde yaşadığımız topraklar hakkında pazarlıklar yapılıyor yine kimsede çıt yok kısacası sindik, sindirildik bunu artık kabul etmeliyiz hep birlikte.

Terör artık o kadar rezil bir duruma geldi ki, cezaevlerinde Devleti tehdit ederek sürdürülen açlık grevleri ve bunlara destek veren siyasi  partinin ahlaksızca açıklamalarından alın da, yollara döşenen tank mayınları  sonucu şehit olan güvenlik güçleri ve hiçbir suçu olmayan günahsız sivillerin adice kalleşçe ölümleri ve muhalefet partilerinin saçma sapan terörle mücadele  açıklamaları, bir tarafta teröristlerin muhatap kabul edilip istek  ve  arzularının yerine getirildiği, diğer tarafta terörizmle yıllar boyu canları pahasına mücadele eden askeri personelin terörist yerine konduğu bir Ülke, nereye gidiyoruz  kime inanıp, kime güveneceğiz artık, diye düşünüyor vatandaş.

Terörist başı  Abdullah ÖCALAN’ın  üzerindeki tecridin kaldırılması, anadilde savunma ve anadilde eğitim haklarının tanınması talepleriyle ilgili başlatılan açlık grevleri sürüyor, son olarak da BDP Milletvekilleri açlık grevine  başlamış  ve çözüm için gerekirse ölebileceklerini belirtmişler. Şaşırtıcı olan açlık grevindeki milletvekillerinin kuzu partileri yaptıkları,  cezaevlerinde açlık grevi yapanlardan çoğunun kilosunun aynı olduğu hatta bir mahkumun bir kilogram aldığı ortaya çıkmış. Böyle açlık grevine can kurban.

Bu ülkeyi kim yönetirse yönetsin, hangi düşünceye sahip olursa olsun,  iktidarın tehditlere boyun eğeceğini hiç sanmıyorum. Burası Patagonya  değil Türkiye Cumhuriyeti, bu nedenle  açlık grevleri ne  boyun eğip istekleri kabul etmek demek Vatana ihanet,  hainlik demektir cezası da büyüktür. Açlık grevinde bulunanlar varsın sürdürsünler grevlerini ,onları gündem de tutan yazılı ve görsel basın da artık bunlarla ilgili haber yapmayı bıraksın tabi bu arada açlık grevinden ölen olursa kendi sorunları  ölen ölür kalan sağlar bizimdir, keza bu yüce millete verecekleri çok hesapları var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR