Çiş Yarışı!...

Hani çok çok küçük yaşlarda mahalle aralarında bir köşede, bir elektrik direğinin dibinde ya da bir bahçede bir ağacın altında çiş daha kaba bir tabirle sidik yarışı yapılırdı. Küçücük bebeler yine küçücük pipileri ile çişlerini en uzağa yapmak için birbirleri ile kıyasıya yarışırlardı. Günümüzde çiş yarışı yaşı oldukça yükselmiş durumdadır. Şampiyonluk mücadelesi veren iki büyük kulübün başkanlarının çiş yarışı futbol liginin son eğlencesidir.

            Futboldaki başarı ya da başarmak için yapılan mücadele mantık üstü çılgınlıklara yol açabilmektedir;

            Geçen yıl işler iyi giderken Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından teklif dilekçesi verildi. Dilekçenin özeti şuydu; Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin renkleri takım rengimiz olan bordo mavi olsun. Yani koca üniversitenin kişiliği kalmadı, akademik gücü bitti, rengi soldu. Dolayısı ile Trabzonspor Renkleri bu güzide üniversitemizin kurtuluşu olacaktı. Bunun adı kurtarma değildi oysa ve şuydu; Ey  K.T.Ü. ben varsam sen varsın. Benim bu kentte bordo mavi dışında başka bir renge tahammülüm yoktur. Haddini bil.

Kupayı aldık kendimize bir cesaret geldi. Başkanımız Sayın Sadri ŞENER Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile hemfikir oldukları bir konuyu basına açıkladı. Dedi ki; Güneydoğu Anadolu Bölgemizde Türkiye’den ayrı bir lig kuralım, ( Bu konuyu o dönem daha ayrıntılı yazmış idim). Yani Güneydoğu Anadolu Bölgemiz futbol ile özerk bir hale gelecekti. Neyse şükürler olsun Yüce Rabbime ki Sayın Başkan bu konuyu bir daha asla açmadı.

Yine Sayın ŞENER yine geçen yıl şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor’a destek oldu, şampiyonluk beklentisini sözleri ile de tasdikledi.

Akyazı Koyu Projesi’ne ilk günler ilgisiz kalan Sayın ŞENER projenin aslında  Trabzonspor Merkezli olduğunu görünce konuya konunun öncülerinden daha çok sahip çıkmaya başladı. Bilim insanlarının, teknik insanların aleyhteki bilimsel düşüncelerine yine bir mühendis olarak kayıtsız kaldı. Sayın Başbakan’a sahip çıktı.

Bu yıl şampiyonluğa çok yakınız. Fenerbahçe ile yarışıyoruz. Fenerbahçe Kulübü’nün Başkanı Aziz YILDIRIM’ın epeydir kaybolmakta olan popüleritesini tekrar artırmak için taraftarı olan siyasi iktidara yanaşmasını garip karşılamamak gerekir. Beklenen bir şeydi. Ama bizim Başkanımız Sayın ŞENER’in YILDIRIM ile bir çiş yarışına gireceği beklenen bir şey değildi. Mağrurluğumuz, büyüklüğümüz, Anadolu Saflığımız, Trabzonlu Mütevaziliğimiz ile hiç ama hiç bağdaşmadı bu hareket. Yarın olası bir şampiyonluğumuzda bizi Fenerbahçe çok iyi anlayacak ama kirlenmişliğimizin izahını Anadolu’da bir kişiye yapamayacağız. Tarihimizde belki de ilk kez siyaseti şampiyonluk yolunda kullanmaya başlamıştık çünkü..

Oysa bize yapılan haksızlıklarla mücadele bu olmamalıydı. Çiş yarıştırarak kime neyi ispatlayacaktık ki? Gücümüzün kaynağı siyasi iktidar mıydı ki şimdi oraya gazımızı aldırmaya gidiyoruz?

Bugün saat 15.00 te Sayın Başbakan ile randevu var. Hani Anadolu’lu bir köylü dedi ya; Du baki daa nelee olcek..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR