Arif Çetin

Arif Çetin

Ciddiyetsizlik!

Üç kulvarda da hedefe yürümek isteyen Trabzonspor'un zaten lig için sınırlı olan kadrosunda revizyon kaçınılmazdı.  Pazar günü Erciyes'i misafir eden bordo mavililer, çarşamba Balıkesir ile oynadıktan sonra pazar günü Antep deplasmanına, sonrasındaki perşembe ise İtalya'da Lazio karşısına çıkacak.

Kadroda yeteri kadar şans bulamayan Zeki Yavru, Aykut Demir, Abdülkadir ve Janko'nun sahada olması herkesi sevindirdi. Ancak PTT1.Lig'in zirvelerinde yer alan Balıkesir karşısında bizi şaşkına çeviren bazı oyuncuların alışık olmadığımız mevkilerde görev yapması oldu.

Yoğun maç tarafiğinden dolayı risk alan Mustafa Akçay Hoca'nın, görev yeri değişikliği riski pahalıya patladı. Bosingwa'nın orta sahanın merkezinde savunma ağırlıklı oynatılması, hem ön liberoda hemde savunmanın sağında hissedildi. Aynı şekilde Aykut Demir için solbekte ısrar edilmesine bir anlam vermek mümkün değil. Mustafa Yumlu, Bamba için rotasyon düşünülmüyorsa, Kadir Keleş için de düşünülmemeli.

ORTA SAHA YİNE BERBATTI.

Trabzonspor'un ligdeki ve Avrupa'daki müsabakalarında orta sahada yeteri kadar etkin olamadığını, ileride top tutmada zorlandığını defalarca belirtmiştik. Futbolun temel gereklerini yerine getiren ve yardımlaşarak her alanı kaplayan 1. Lig temsilcisi Balıkesirspor, Trabzonspor'un orta sahadaki bu eksikliğini iyi tespit etmiş.

Yenilen birinci ve üçüncü gollere baktığımızda neredeyse birbirinin kopyası. Öyle ki ilk golde uzak kale direğine gelen topta Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun konsantrasyon eksikliği net olarak görünüyor. Aynı şekilde üçüncü gol de aynı bölgeden gelen orta da, yine uzak kale direğindeki kontrol kaybı söz konusu.

Ikinci yarının başında oyuncu ve mevki tercihlerinde bir müdahale olmadı. Sonrasındaki Kadir Keleş, Soner Aydoğdu ve Emre Güral değişiklikleri de çare getirmedi.

***

Mustafa Akçay'ın Balıkesir maçındaki tercihlerinden çıkardığımız bir nokta da Giray Kaçar meselesi. Anlaşılıyor ki, Giray gözden çıkarılmış. Yeni yabancı kontenjanı uygulamasında yerli oyuncunun altın olduğu ligimizde Giray Kaçar'ı kadroda düşünmemek ne kadar objektif bir karar olacak? Giray'ın gideceği yer, Trabzonspor'un rakibi olan İstanbul'un üç büyüklerinden başkası olmayacaktır. Bamba mı, Giray mı sorusunun cevabı ileri dönemde "keşke" dedirtebilir.

Sevgili Trabzonsporlular.

Alınan sonuçlar ne olursa olsun, bordo mavili takım iyi top oynamıyor. Eldeki kadronun yetersiz olması, yetenekli ayakların suskun, küskün olması her şey bir yana, bu ülkeye dik durmayı,  her ne olursa olsun tırnaklarıyla kazıyarak kazanmayı düstur edinen bir formaya bu oyun anlayışı yakışmıyor.

Rakibin küçümsenmesi, teknik yönetim ve oyunculardaki ciddiyetsizlik te cabası...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR