Arif Çetin

Arif Çetin

Cephanelik Patladı

11 Mayıs 1997 tarihinde saat 16:00'da başlayan ve 3-1 kazanılan Trabzonspor - Denizlispor maçı sonrasında Avni Aker'de bordo mavili renklere veda eden Hakkı Tolunay KAFKAS, 3 Şubat 2013 Pazar günü yine saat 16:00'da yeniden "Merhaba" dedi.

Her ne olursa olsun Trabzonspor için zor bir maçtı. Her iki takımda uzun  haftalardır lig maçı kazanamıyordu. Savunmanın sağında Celustka oynarken, Mustafa - Emerson - Cech üçlüsü  hafta içinin değişmeyenleriydi. Serkan Balcı'yı sağ önde beklerken mecburi olarak Colman'ın partneri olarak izledik. Sağda Alanzinho mevkii açısından  ve uçta ise  Halil Altıntop tercih bazında sürprizdi.

SÜPRİZ GÖREVLER

Mustafa Yumlu - Emerson ikilisiyle Serkan Balcı - Gustavo Colman ortaklığının savunma ve orta saha merkezindeki uyumsuzluğu, rakibin  ilk on dakikada yüzde yüz iki pozisyonu üretmesini sağladı. Onur yine kendisinden bekleneni yaptı ve mucizevi iki

Ardından daha rahat oynayan bir Trabzonspor izledik. Özellikle Colman'ın organizatörlüğünde Marek Cech ve Olcan Adın ile sol çizgiyi iyi kullandılar. Yine böyle bir organizasyonda Alanzinho'nun da desteğiyle skor üstünlüğü ele geçirildi. Bu dakikadan sonra Trabzonspor daha rahat oynamaya başladı. Topun olduğu her noktada bordo mavili oyuncular vardı. Dar alanlarda kısa paslaşmalarla rakibini abondene ettiler.

TOP BİZDE KALDI.

İkinci yarının başında gelen Alanzinho golü, Trabzonspor'u tamamen rahatlattı. Bu kurguda Gaziantepspor'un isteksiz ve her şeyiyle teslim olmuş futbolunun da katkısını göz ardı etmemek gerekir. Sadece bu maç için değil, Süper Lig'de bu sezon rakip ceza sahası içinde bu kadar rahat hareket edebilen, fazla sayıda pas yapan başka bir takıma rastlamadım.

Önemli noktalardan birisi de oyun mesafesi açısından daha komplike bir takım vardı sahada. Savunmanın en sonundaki oyuncu ile en uçtaki oyuncu arasındaki mesafe 50-60 metreyi geçmedi. Yeterli mi? Daha da komplike oynanabilir. Ancak içinde bulunulan ortam itibariyle iyi bir oyun ve iyi bir skor diyebiliriz.

İSTİKRAR SAĞLANMALI!

İkinci yarıda Turgut Doğan Şahin ile orta sahayı hızlı geçen Gaziantepspor vardı.Bu görüntüde, Serkan Balcı ve Gustavo Colman'ın yorgunluğunun etkisi büyük. Nitekim, Sapara ve Soner Aydoğdu değişiklikleri orta sahayı yeniden toparladı.

Maçın öne çıkan isimleri, Onur, Colman, Olcan ve Alanzinho olurken, Halil Altıntop'un attığı gole rağmen güçsüz olduğunu gözlemledik. Giray Kaçar güzel gecenin en nadide şarkısı olarak repartuvarlarda yerini aldı. Tolunay Hoca'nın ateşle barut benzetmesi taraftarlarca fazla benimsenmemiş. Daha fazla seyirci olmalıydı. Umarız bu hava devam eder. Çünkü bu sezon için Trabzonspor'un en büyük eksikliği istikrar.   

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR