Osman Kanber

Osman Kanber

Burak'tan "One Minute!"

Ah Burak Ah!

Bu kadar formda iken nasıl şampiyonlar liginde yoksun.  

Lütfen herkes bu kardeşimize bir Maşallah desin. Onsuz Trabzonspor’u düşünemiyorum.

İlk üç haftadır eleştirilen Trabzonspor kazandı ya, skor yazanlar şimdi yere göğe sığdıramazlar. Maç öncesi de yazdığım gibi aslında Trabzonspor ilk üç maçı da kazanacak kadar oynadı,  olmadı.

Karabük maçına gelince Trabzonspor çok da iyi oynamadı. Topla oynama yüzdelerinde Karabük'ün 55'e 45 üstünlüğü de bunu gösteriyor.İlk yarı, özellikle de ilk yarının başı ve sonu çok kötü idik.

Alan-Burak ortaklığı ile golü bulduk, Tolga’nın tecrübesine yakışmayan bir gol yedik. İlk üç maçta 85’lerde gol yiyen Trabzonspor’da bu defa erken gol yemek avantaj oldu.

Bakarsanız Karabük’e ilk üç maçtaki rakiplerimize verdiğimizden daha çok pozisyon verdik. İlk yarının uzatma dakikalarında Shelton’un kaçırdığı gol maçın dönüm noktası oldu.

Futbol çok ilginç. İlk yarı boyunca sahada hiç görülmeyen Sapara, ilk yarı istatistiklerine göre Trabzonspor’un en çok koşan oyuncusu.

İlk yarı sakatlık nedeniyle bir oyuncu değişikliği hakkını kullanmasına rağmen Şenol Hoca alışılagelmişin dışına çıkarak 2. Yarıya Sapara- Adrian değişikliği ile başlaması maçın en önemi olayı idi. Tebrikler hocam.

3 değişikliğin ikisi sakatlık nedeniyle yapılmasına rağmen bu yıl ilk defa oyuncu değişiklikleri Trabzonspor’a fayda sağladı. İkinci yarıdaki Volkan'ın performansı, Serkan'ın müthiş asisti, Alan'ın yerinde oynatıldığında neler yapabileceğinin görülmesi en büyük kazançlarımız.

Ortaya çıkan bir başka sonuç da 31 kişilik kadronun içerisindeki dolgu malzemeleri. Şans verilen bazı futbolcular bunu kullanamadılar.

Özellikle 3-1 den sonra rahatlayan Trabzonspor belki de bu sezon en iyi futbolunu oynadı. Bu da Trabzonspor'a güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi.

Üç maçtır yazıyorum, Trabzonspor’un ligdeki en önemli sorunu konsantrasyondur. Beklentilerin büyüklüğü ve ilk üç hafta başarının gelmemesi sorunu büyütmüştür.  Ama ne olursa olsun Trabzonspor’a destek olunursa bu ekip geçen yılki başarıyı tekrarlayacaktır.

Trabzonspor Karabük galibiyeti ile henüz sorunlarını aşmış değildir. Karabük’ü yendik belki de haftaya Eskişehir’e takılacağız. Ama ben ilk maçtan beri yazıyorum ve savunmaya devam edeceğim Trabzonspor’un kadrosu bu ligde Şampiyon olacak güçtedir. En iyi kadrolarından biridir. En iyi kenar yönetimlerinden biri de Trabzonspor’dadır. Taraftar da bugün en iyilerden biri olduğunu göstermiştir.

7’yi çok bekledik 8’i beklemeyeceğiz.

Şimdi önümüzde Lille maçı var. Bu maç her şeye bedel. Trabzonspor’un bu maçtaki en büyük sıkıntısı grup lideri olmasının yaratacağı baskıdır.

Trabzonspor İnter maçına çıkarken bu sezonki en rahat maçına çıkmıştı. Yenilgiyi, hatta farklı yenilgiyi bile herkes doğal karşılayacaktı. Bu rahatlık maçta en büyük avantajımız oldu. Şimdi grup lideriyiz, beklentiler arttı, çıta yükseldi. Umarım bu maça olumsuz yansımaz.

Özellikle bu maçtaki merakım, İlk maçta İnter’i tutanlar acaba bu maçta da Lille’yi tutacak mı? 

****

Görüşlerini paylaşmak isteyenler için

twitter adresim: www.twitter.com/osmankanber

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR