Arif Çetin

Arif Çetin

Burakspor (!)

      Ligin sonu yaklaştıkça her maçın önemi artıyor. Bence Trabzonspor için sezonun en önemli müsabakası. Neden mi? Bir gün sonraki Fenerbahçe-Galatasaray ve gelecek hafta Avni Aker'deki taraftar için büyük anlam taşıyan Fenerbahçe müsabakaları öncesinde alınacak 3 puan değerli olacaktı.

***  

Son haftalarda kanatları iyi kullanan Trabzonspor'da Volkan Şen'in cezalı, Olcan Adın'ın ise sakatlığının tam anlamıyla geçmemesi nedeniyle forma giyememesi bordo mavililer için önemli eksiklerdi.

Şenol Güneş, ön bölgede Burak Yılmaz ile beraber Halil Altıntop, Alanzinho ve Adrian üçlüsüyle sonuç aramayı düşünmüş. İsimler değişse de öndeki dörtlünün Zokora ve Colman ikilisiyle hem savunma hem de hücum anlamında işbirliği, maçın Trabzonspor lehine dönüp dönmemesinde önemli rol alıyor. Son 20 dakikanın Gençlerbirliği kontrolünde ve baskısında geçmesinin nedenini burada aramak gerekir.

      ***

Maçın skoru bu şekilde olunca herkesin aklındaki soruyu biz dillendirelim. Trabzonspor'un galibiyeti mi, yoksa Burak Yılmaz'ın Fatih Tekke'yi geçmesi mi? Hangisi Trabzonspor için daha önemli. Bu sorumuz Burak Yılmaz eleştirisine dönüştürülmesin. Skora yansıyan isim Burak olsa da, attığı 30 golde bütün arkadaşlarının rolü var.  Geçen hafta penaltı kaçırmışsın ve özgüvenin sarsılmış. Ne gereği var risk almanın. Kimse bize kızmasın, darılmasın ama önce Trabzonspor, sonra Burakspor.

***

      Trabzonspor, 60'tan sonra zinde bir Adrian ya da Alanzinho'yu aradı.

İkisi de sahada olunca zaten uç noktada top tutmakta zorlanan bordo mavililer oyunu tamamen rakibine bıraktı. Son yarım saatte dönen topların neredeyse tamamına yakınını Başkent temsilcisi aldı.

Ankara'da değişen bir şey olmadı. Son dakika golü, yine skoru belirledi.

***

      Ve son olarak hafta içerisinde İstanbul'daki toplantıya değinmek istiyorum. Öncelikle bu oluşuma emeği geçenlere teşekkür edelim.

Onursal başkan Mehmet Ali Yılmaz ve Nuri Albayrak'ın toplantıya katılmamış olması kafalarda soru işareti yaratsa da yerinde bir birliktelik oldu. Yönetimin yapamadığını, taraftar yaptı.

      Geçen sezon Trabzonspor'un alın teriyle kazandığı şampiyonluğu masa başında koruyamayan ve bordo mavili camianın hakkını savunamayan Sadri Şener ve yönetimi bu toplantıya hangi duygularla gitti merak ediyorum.

Birbirimizi kandırmayalım. Takke çoktan düştü, ama hâlâ kel'e ayna diyenler var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR