Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bu Ligdeki figüranlar !...

Mazereti olanlara lafım yok.

Trabzonspor’a inanan taraftarlar tribünde.

Bütün boşlukları toplasanız 24 bin kişilik stadyumda, bin kişilik yer ya çıkar ya çıkmaz…Yani Trabzonspor dolu tribünler önünde oynadı diyebiliriz.

Bordo mavililerde sahadaki ilk on bir de forma giyen  Burak,Selçuk,Serkan ve Umut sarı kart sınırında maça başladı.

Sakat olduğu için kadroda olmayan Glowacki ve yedek kulübesindeki Alanzinho’da sarı kart sınırında olan oyuncularıydı Trabzonspor’un…

Lig ve kupa yorgunu İstanbul B.B takımı ise tam takımdı diyebiliriz

*

Avni Aker’in üstü hafif duman altı.

Nisan ayı başından beri sis bırakmadı bu kentin yakasını desek doğrudur ,Özellikle geceleri…

Gökyüzü de biliyor sanki ; kurtlar sisli havayı sever ya.

Oyun hızlı başladı.İlk 5 dakika içerisinde konuk ekibin iyi bir pozisyonu var, kaçırdığı ve  hemen ardından da yediği ilk gol var.

5.dk rakip ceza alanı içerisinde Umut-Brozek paslaşmasının ardından topa son vuran Pawel Brozek ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Hemen bir dakika sonra zamanlamasını iyi ayarlayamayan aynı oyuncu,kaleci Oğuzhan’dan dönen topun  ilerisinde kalınca,atacağı 2.golden oldu.

8.dk ise Burak sağdan indi vurmadı,soluna çekti,yerden sert vurunca tribünler nefes aldı

: 2-0

*

20.dk’da Serkan bıraktı,Umut boş kale yerine auta vurdu.

2 dakika  sonra yine Umut, rakip takımın yarı alanında altı pasının üzerinde çok net pozisyonda vuramayınca 3.gol gelmedi.

44.dk. da ise çok kötü bir şey oldu.Orta saha yuvarlağı içerisinde kendini havadan aşan topu, arkaya gitmemesi için bir anda eliyle kesen Burak,zaten dünden sarı kart göstermeye razı olan ve bekleyen, Antalya ‘dan hemşehrisi orta hakem Kuddusi efendi tarafından sarı kartla cezalandırıldı..

Kötü olan şu, haftaya D.Ç Karabük deplasmanında Burak yok.

Tam bunun moral bozukluğunu yaşarken bordo mavili ekip, jaja’nın çaprazdan yerden attığı sert şut,ilk yarının skorunu net olarak belirledi : 3-0

*

Trabzonspor Avni Aker’de her gol bulduğunda,sanki posta güvercinleri Şükrü Saraçoğlu’na haber vermiş gibi,Fenerbahçe’nin penaltı atışlarının peş peşe geldiğini duymaya başladık.

Trabzonspor gol atıyor.Fenerbahçe ardından penaltı atıyor.Trabzonspor gol atıyor,Cüneyt Çakır Fenerbahçe’nin leyhine penaltı çalıyor.

Anlayacağınız averaj olsa bu işte,Fenere kaç gol lazım 7 gol,hepsi olur merak etmeyin.

Devre arasında,Fenerbahçe’nin de 2-0 önde olduğuna dair skoru öğrenen bordo mavili oyuncuların, ikinci yarıya sahaya bir çıkışları var ki ,gerçekten hakları,emekleri  elinden çalınmış ağır maden işçileri gibiydi.

Alın terleri 1996,2005 ve 2011 de ,aynı rakip kulüp tarafından çalınan bir kulübün neferleri..

*

Bu moralle 2.yarıya çıkan ve 57.dakikada Holmen‘in şutuna engel olamayan Trabzonspor’un, orta sahası ve defansı kalesindeki tek golü gördü.

İstanbul B.B takımını yada hakem triyosunun bu maçtaki performansını, ligin böyle bir haftasında bilmem yazmaya artık gerek var mı ?

Anlayacağınız ; Fenerbahçe’nin haricindeki tüm takımlar, bu ligde figüran olmaya devam ediyor.Buna Galatasaray ve Beşiktaş’da dahil desem, inanın.

Yazık, hem de ne yazık…

O zaman bunu, yani şampiyonu baştan söyleyin de,diğer 17 takım yalandan yere koşuşturmasın…

Yollarda taraftarlar trafik kazalarına kurban gitmesin. Allah’tan korkun bari.

*

Kaleci Tolga’nın her geçen gün kalesine daha çok sahip çıktığını yazsam yada Mustafa Yumlu ‘nun son dakikalarda 2.sarı kart dan yediği kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktığını,Karabük’te olmayacağını yazsam veya Giray’ın son dakikalarda direkten dönen kafa şutunu yazsam ayrıca bu maçın kadrosunda olmayan ve 8 yıl Trabzonspor’ un formasını giyen Yattara’nın, Suudi  takımına transferiyle seyircisiyle vedalaşırken bile ona bir grubun hiç de hak etmediği bir şeilde yuh çekmesine ,diğer büyük çoğunluğun onlara tepki göstererek Yattara’yı alkışlamalarını yazsam,bir şey değişecek mi ?

Bilsem ki değişecek, size bu gece roman yazarım.

Bu arada Yatara’ya lig bitmeden, düzenlenecek bir basın toplantısıyla veda yapmak lazım.Trabzonspor yönetimine, takımında 8 yıl gibi en uzun süre oynayan yabancı bir futbolcuyu, bu şekilde uğurlaması yakışmaz,hem de hiç yakışmaz.

*

İkinci yarıda bir 10 dakika boyunca, tüm tribünlerin Futbol Federasyonuna,Merkez Hakem Komitesine,Eskişehirspor’a,Fenerbahçe’ye ve özellikle Aziz Yıldırım’a toplu ve koro halinde küfürleri hala kulaklarımı çınlatıyor.

Bir ülkede yüreğiyle oynayan bir takımın Trabzonspor’un, elinden aynı kulübün yani Fenerbahçe‘nin lig şampiyonluğu yine çalarak almaya çalışmasının, elbet bir gün ağır bir bedeli olacaktır.

Ayrıca bilin ki, bu Trabzonspor taraftarı ve camiası Eskişehirspor kulübünü artık ömürleri boyunca unutmayacaktır !... Trabzon taraftarı şimdiden onları en güzel şekilde ağırlamak için beklemeye başladı bile !...

*

Ligin son haftasını soracak olursanız.   

Trabzonspor, zor da olsa Karabükspor’u deplasman da yenmek zorunda…

Sivasspor-Fenerbahçe maçını soruyorsanız,hadi canım oradan derim.

Sivasspor ,Fenerbahçe’nin yıllardan beri arka bahçesidir.

Şimdiden Sivas havalimanına kırmızı halı bile sermişler, Fener takımını bekliyorlarmış,

onlara hatırı sayılır bir şekilde yenilmek için.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Trabzon şehri Lösemili çocuklar için hastaneyi,toplu taşımacılık için raylı sistemi ve bu takımın şampiyonluğunu acilen bekliyor.

------------------------------------------------------------------------------------------

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR