Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bu galibiyet sana, Kadir Baba...

Polonya takımı Legia Warszawa, liginde 12 maçta 27 puanla lider.

Genç bir ekip ve çok koşuyor. Trabzonspor ise tecrübeli ama rakibine oranla yaşlı bir takım.

Polonya ekibinin kadrosunda 29 oyuncu var, 10 tanesi Polonya dışından. 

kamilkoc.jpg

fotofon.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

Legia’nın karşılaşmanın başındaki halini görünce bu takım Polonya da lider ise küme hattındaki takımı bizim 3.ligde oynar her halde dedim ama pek de öyle olmadı.

Gerçi eski Polonya futbolundan eser yok. Anlayacağınız bilgisayar oyunları denilen meret, onların çocuklarını  da eve hapsetmiş. Futboldan uzaklaşmaya başlamışlar. Tüm bunlara rağmen Rus orta  hakem  Bezberodov,  31.dakika da Trabzonspor’un King Boks  karışımı futbolcusu Aykut’un, ceza alanı içerisinde rakibini düşürmesi resmen penaltıydı, bunu vermedi, verseydi  İşler böyle bitmezdi.

*

Profesyonelce davranmanın bedelini bugün ilk 11 de başlayarak alan Janko, erken golün sahibi de oldu. Bu golde Malouda’ nın payı büyüktü ama golden sonra Fransız oyuncu pek verimli olamadıysa da sahada kalması ve topa basması takımı adına pozitif oldu. Adrian’ın son haftalardaki formsuzluğu bu 90 dakikaya da yansıyınca, ev sahibi takımın genç ve koşan rakibi ününde orta sahası, bi ara huzurevi  takımı görüntüsü verdi.

Teknik adamları Jan Urban’ın bunu iyi görmesi ikinci yarıda oyuna canlılık getirdi. Konuk ekip Trabzonspor’u  bu bölümde uzun bir süre sahasına hapis etti.

*

Takım halinde çok pas hatası yapan bordo mavililer, sakat olan Colman’ı  aramadı değil.  Henrique’nin kötü görüntüsü ve kaçırdığı net kafa golü gecenin anektodları arasında yer aldı.

Warszawa takımında oyuna sonradan giren  7 numaralı Estonyalı Ojamaa’nın yanı sıra, Polonyalı  3 numara  jodlowiec  ve Kosecki  ve de Gürcü santrafor Dvalishvili’nin gayretleri sonucu değiştirmedi.

Oyunun 60 ve 80. dakikaları arasında her an gol yiyecek görüntüsü veren Trabzonspor’un yedek kulübesine taraftar, oyuncu değiştir baskısı yapınca. Karar vermekte geç kalan ama destek vermeye devam dediğimiz Mustafa Akçay’ın 80.dakikada sahada dökülen 2 oyuncusu Henrique ile Adrian’ı oyundan alıp, Emre Güral ile Soner’i oyun alması geç de olsa doğru bir karardı.

*

Ev sahibinin en çalışkan oyuncuları kaptan Onur , Bamba ve Olcan’dı. Tribünde olan Fatih terim dilerim milli takım kalesini kova Volkan’dan alıp, Onur’ a teslim etmeyi  kafasına yazmıştır.

Janko’nun  yerine oyuna giren Yusuf’un deparına konuk ekip faul yapınca, serbest atışı kullanan Olcan meşin yuvarlağı direk kaleye göndermesindeki güzelliğe, Mustafa Yumlu’nun uzattığı kafa dokunmadıysa da, kaleci  Skaba’yı  yanıltmasıyla  gelen 2.gol tüm tribünleri rahatlattı.

Takımlarını bazıları gibi ekran başında seyretmeyip, tribüne gelen ve 90 dakika susmayan bordo mavili taraftarlar, bu gece alkışlı hak etti.

Yalnız bir gerçek var ki bu takım top, mop oynamıyor. Oyunun bazı bölümlerinde saha içerisinde yardıma muhtaç bir kabile görüntüsü sergiliyor.

Tüm bunlara rağmen, grupta Lazio ile Limasol’un berabere kalmasının ardından, bu galibiyetle puan farkıyla lider olmak ve Avrupa’daki yenilmezlik rekoruna devam etmek çok  keyifli olsa gerek.

*

Bu arada  Efsane takımın  oyuncularından 1461 Trabzon takımın teknik adamı  Kadir Özcan’ın, tam 61 yaşında hayata veda ederek aniden aramızdan ayrılmasında bile, Trabzon plakasını yazdırması oldukça düşündürücü ve duygusaldı.

Bugün gündüz saatlerinde Yavuz Selim sahasının ortasında yapılan, Sunum ve  düzen acısından hiç hoş olmayan cenaze töreninde, konuşması gerekenleri ve konuşma yapanları anladım da,   Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bayan Bakan Fatma Şahin’in, bu cenaze töreninde konuşmasını anlayamadım. Efsane Trabzonspor’un neresinde  yer aldığını da öğrenemedim. Trabzonspor’da  75’li yıllarda yönetici miydi, teknik adam mıydı ?  yada  Santrafor oynuyordu da biz mi göremedik.

*

Her şey bir tarafa, tribünlerin Kadir Özcan’a gönderdiği  ‘’ Kadirrrrr, Kadir babaaa ‘’ tezahüratları belki de galibiyete yansıyan manevi bir konsantrasyon oldu.

Güle güle kadir abi, Dozer Cemil’e, Ali Rıza’ya, Berkant’a, Şener’e, Mustafa Gedik’e, Kaptan Bülent’e ve bu forma için terini akıtıp, ahiret yolculuğuna çıkan tüm Trabzonsporlu futbolculara, teknik adamlara ve yöneticilere selam söyle .

Bu galibiyet sana gelsin.

 

 


Trabzon Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi acilen bekliyor


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR