Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bordo Mavi gazozuna !..

Yıllar sonra Bir Karadeniz takımının maçına kara yolundan gitmek,özlemiştik hani…

      Ordu’ya girdiğimizde Ordu’nun sosyal yaşamının da çok daha güzel ve şık olduğunu gözledik dersem yerindedir.

      Bu ara oda ne ? Şehrin üzerinden teleferiklerin biri geliyor ,biri geçiyor,gerçekten harika bir manzara,Avrupa kenti gibi olmuş Ordu.

      Ne yalan söyleyeyim kompleks yaptım.Adamlar Ordu’nun Boztepe’sine teleferik hattını döşemiş ve sahildeki teleferik istasyonundan onlarca çoluk çocuk kuyruk var.

Yetmiyor be birader teleferik sayısı.Binen binene…

      Haaa…Trabzon’un da Boztepe’si var ama teleferik nerde ? Ne teleferiği kardeşim otomobillerin bile yan yana gidebileceği bir yol yok Boztepe ye Trabzon’da ,hem de bu takım şampiyonlar ligine katılacak 2 hafta sonra,elin oğlu bu şehre gelecek.

      Bu Boztepe’ye çıkan yolu görünce dilerim bize  gülmezler.Amerikalı askerler bir işe yaramış da bu yolu yapıp gitmişler.

      Bravo Ordu ‘nun Belediye başkanına, darısı bizim Trabzon un başına.Trabzon’a teleferik,hem de Boztepe ‘ye devrim olur be.

                                                         *

      Karşılaşmaya gelince,süper ligde yıllar sonra yeni bir takım mor menekşeler ve karşısındaki çok eski yıllarda ezeli rakibi olan Trabzonspor var ama bu seferki Trabzonspor, devler liginden geliyor arkadaş.

      Bu yüzden Trabzonspor gerekirse ağabeyliğini gösterecek.

      Ordu’da güzel bir hava tribünler hatırı sayılır bir şekilde dolu.

      Bordo mavililer yedek ağırlık bir on bir ile sahaya çıkarken,Orduspor da saha içerisinde yeni transferlerden Trabzonlu oyuncular Sedat’ı göremedim sadece,anladığım kadarıyla her iki takımda göremediği oyuncuları,daha geniş izlemek için sahaya sürdü bu gece.


Bu arada Trabzonspor'un şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden İnter'in bir teknik adamı Bordo-Mavilileri izlemek için Türbindeki yerini de almıştı.

                                                         *

      Bordo mavililerin yeni transferi Volkan ortanın sağ kanadında sanki yıllardır Trabzonspor’da oynuyormuş gibi başladı.orta da dinamo gibi çalışan ve genelde

Milan’ın takıp kaptanı Gattuso'ya benzettiğim Barış Ataş iyi başladı. İlk yarıyı da iyi bitirdiler diyebilirim.

      Kaleci Bora’nın ilk yarıda elinden kaçırdığı ve serbest atış da yediği golde pozisyon hatası var diyebilirim ama çalışarak bunları giderir diye düşünüyorum.Hiç hazır görmedim kendisini,çok çalışması lazım.

      Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar başta olmak üzere bir grup yönetim kurulu üyesinin izlediği karşılaşmada,her iki takımın müsabaka öncesi yediği maç yemeğindeki dostluğu saha içerisinde de devam etti diyebiliriz.

                                                         *

      İlk yarıda Trabzonspor’un Halil ve Aykut ile Orduspor’un da kaptan Culıo ile bir golü var ve karşılaşma Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü ile devam ederken 43.dakikada elektriklerin kesilmesi sebebini de Ordu Gençlik-Spor il Müdürlüğüne ve Ordu Tedaş İl Müdürlüğüne  sormak gerek.

      İki dakikayı önemli bulmayan orta hakem  Volkan Şeker, ilk yarınında bittiğini açıklayarak takımları soyunma odasına göndermesi  doğru bir hareketti.

      Elektrikler yeniden yandığında sahaya dönen takımlar devre arasını da yapmış oldular ama orta hakem Volkan şeker ilk yarıdan kalma 2 dakikayı oynattı ve takımlara hemen sahadaki yerlerini değiştirdi ve ikinci yarıyı bekletmeden başlattı.İlginç buldum.

                                                        *

      İkinci yarıda her iki takımda görmek istedikleri yeni oyuncuları yada idman eksiklikleri bulunan oyuncuları sahaya sürmeye başlayınca oyundan çok oyuncu değişikliklerine tanık olduk.Anladım ki ilk yarıdaki skor değişmeyecek.

     İkinci 45 dakikada ne teknik vardı, ne taktik.Nede olsa hazırlık maçı,adı üstünde.

     Orduspor’u henüz hazır görmedim. Dilerim bir an önce toparlarlar.

     Trabzonrspor da ise özellikle Volkan ve Barış Ataş ‘ın ilk yarıdaki oyunları dikkatimi çekti.Her iki yarıda da ayakta diri kalan bir adam vardı Tayfun Cora …

    Sanırım Şenol Hoca,esprili bir benzetme yaparsak gazozuna olan bu hazırlık maçında Tayfun’u kazandı. Desenize 3 Slovak Marek,Vittek ve Marek Sapara’ dan sonra Tayfun Cora’ da yeni bir transfer gibi geldi bana bu gece…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.