Arif Çetin

Arif Çetin

Bir Puan İyidir

Futboldan önce şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek başlayalım. Allah milletimize böyle acılar ve kederler yaşatmasın.

***

Kötü oynayarak kazanılan Ankaragücü ve 1-0 a kadar iyi futbol oynanan ancak kaybedilen CSKA sınavları sonrasında Bursaspor müsabakasının önemi daha da büyüktü. Moskova deplasmanında önemli görevler verilen fakat kendisinden bekleneni veremeyen Alanzino'nun 11'de olduğunu gördük. Cech'in yerine Celustka sol arkada, Halil Altıntop sağ önde, Burak ise on uçta başladı.

***

İlk dakikalarda her iki takımda kontrollü oyunu tercih etti. Bursaspor kenar savunmacılarını hücum organizasyonlarında ileri göndererek, üçüncü bölgede çok adam bulundurabiliyor. Aynı kurgu bordo mavililer için geçerli değil. Trabzonspor'un hücum kurgusu daha çok hızlı çıkışlara endeksli.

***

Yirminci dakikadan itibaren orta saha üstünlüğünü ele geçiren Bursaspor, özellikle kanat atakları ile etkili olmaya başladı.

Bursaspor Zokora-Colman orta saha savunma bloğunu çabuk kırdılar. Bu arada orta sahada dönen topların tamamına yakınını yeşil beyazlı oyuncular kazandı. Bordo mavililerin kazandığı toplar ise Bursaspor savunmasında eridi. Moskova deplasmanından yorgun donen Trabzonspor 'a göre, fiziki olarak daha diri olan ev sahibi ekip oyunda söz sahibi oldu. Bordo mavililerin en büyük skor silahı olan Burak Yılmaz ise, Serdar Aziz'in kontrolünden sıyrılıp etkili olamadı.

 

İkinci yarıya hızlı başlayan Bursaspor yine bir kanat atağında Sestak'la golü buldu. Gol öncesinde Serkan ve Giray, Ozan İpek'e orta yaptırmamalıydı. Çarşambanın gelişi aslında ilk yarıdan belli idi.

***

Halil ve Adrian'i dışarıya alan Şenol GÜNEŞ, Mustafa Yumlu ve Pawell Brozek'i oyuna dâhil etti. Bu değişiklikler oyun sistemine de yansıdı.

Mustafa Yumlu savunmanın sağına yerleşirken, Serkan Balcı aynı kulvarda bir öne çıktı. Pawell ise Burak Yılmaz'a daha yakın oynamaya başladı.

69'da kalecinin Burak Yılmaz'a müdahalesinde penaltı kararı ne kadar doğru ise, sarı kart o kadar yanlıştı. Hakem Süleyman Abay bu kararı verirken hangi kriteri uyguladı merak konusu. En yakın Bursasporlu oyuncunun pozisyona etki edebilmesi mümkün değil.

***

Beraberlik golü Trabzonspor'a hareket getirdi. Serkan BALCI'nın orta sahaya kayması, direnç kaybı yaşayan bordo mavili orta alana güç kattı.

Ferhat, oyunda kaldığı süre içerisinde olumlu islere imza attı.

Kendini biraz daha geliştirebilirse sol çizginin hem önünde hem de arkasında forma bulabilir.

Sonuç olarak;

Fiziksel olarak yorgun bir takımın Bursaspor deplasmanından kazandığı bir puan kazanç kabul edilmeli.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR