Arif Çetin

Arif Çetin

Aynı Nakarat!!!

Sezonun ikinci yarısında Karabükspor deplasmanı dışında kayıp yaşamayan bordo mavililer Antalya'daki güneşli havada istediğini alamadı. Peki, neydi bu skoru getiren etkenler?

Karabük'te ne olduysa Antalya'da da aynısı oldu. Hem de bire bir aynısı oldu. Diyebilirsiniz ki Karabük'teki hava şartları ile Antalya'da iklim tezat değil mi?
Trabzonspor Karabük'te kötü hava şartlarından çok Bülent Korkmaz felsefesine teslim oldu. Bu günde Mehmet Özdilek'e.

***

Türk futbolunda bazı teknik adamlar vardır. İsimleri ile oyun felsefelerini gittikleri takıma götürürler. Antalyaspor'un haftalardır devam eden bir yapısı var. Orta sahada tatlı sert oynayıp rakibi yıldıran üç isim var. Bunları Sedat Ağaçay, Kerem Şeras, İbrahim Dağaşan, Uğur İnceman Doğa Kaya gibi isimlerden seçiyor. Geçen hafta Galatasaray deplasmanın da İbrahim Dağaşan cezalı duruma düşünce Trabzonspor maçının orta sahası Kerem, Doğa ve Uğur'da oluştu.

***

Karşılarında ise Colman, Aykut ve Alanzinho... Antalyaspor'da Mehmet Eren, Tita ve hatta en uçtaki Jaba takım savunmasına katkı yaparken, Colman, Alanzihno, Olcan, Halil ve Burak beşlisi güneşin keyfini çıkarıyordu. Aynı ekip Karabük'te de aynısını yaptı, Antalya'da da...

***

Maalesef Trabzonspor orta sahasında Hürriyet Güçer, Doğa Kaya, Mustafa Sarp gibi ısırıcı isimler yok. Çünkü onların maliyeti en fazla
600- 700 bin avro. Trabzonspor forması giyecek isimler 3-4 milyon avrodan az olursa verimli (!) olamıyorlar. Benzer özellikli Zokora'da Afrika Kupası'nda.

***

Şenol Güneş'in son Bursaspor müsabakasındaki doğrularından birisi de
2-1 öne geçince Serkan'ı orta sahaya, Celustka'yı savunmanın sağına alarak orta sahaya fiziksel direnç kazandırmasıydı. Aynı uygulamayı ilk on birler belirlenirken bekledik. Çünkü Mehmet Özdilek'in oyun yapısı belli. Siz sadece rakibin kendinize önlem almasını beklemeyeceksiniz. Rakibe de gerektiği noktalarda önlem alacaksınız.

***

Colman "Hocam benim sahada kalmam, seyirciye saygısızlık oluyor" diye bas bas bağırırken, yaptırdığı penaltıyla "sen çıkarmazsan ben çıkmasını bilirim" der gibiydi. Burak, Halil iki haftadır kötü. İyi iken alkışlarken, kötüsünü de eleştirmek hakkımız olmalı.

***

Bu maçın kazanılması Pazar günü oynanacak Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi nedeniyle de önemliydi. En azından birisi puan kaybedecekti. Ancak olmadı. Her iki Güneş te Trabzonspor'u eritti, uyuttu.

***

Trabzonspor'un bu mağlubiyetinin en basit özeti budur. Teknik ekip rakibi iyi analiz edememiştir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR