Avrupalı Trabzonspor

Gençlerbirliği- Trabzonspor

Elazığ ve Varşova maçlarındaki Trabzonspor yine futbolsuz bir görüntü sergiledi.

Diyeceksiniz ki,  futbol yoksa gol ve sonuç nasıl var?

Elazığ maçında Onur’un penaltı kurtarışı,  Bordo mavilileri galibiyete taşıyan önemli bir etkendi.

O dakikaya kadar Elazığspor oyunun kontrolünü eline geçirmiş, bordo mavili kalede gol üstüne gol kaçırırken sahneye hep Onur çıktı.

Onur’un arka arkaya kurtarışları ve özellikle de penaltıdan sonra rakibin direnci kırıldı.

Trabzonspor ise futbolsuz oyunda pozisyonlar bularak farka gitti.

Varşova maçında ise maça temkinli başladı. Daha çok gol yememe üzerine bir strateji ile sahaya yayıldılar.

Öyleki, gole kadar rakip kalede hiçbir varlık gösteremeden,  arka arkaya iki pozisyonda golü bularak futbolsuz bir galibiyete daha imza attı.

Trabzonspor,  bu galibiyetle yerliden çok Avrupalı olduğunu kanıtlar gibiydi. Futboluyla değil ama, aldığı sonuçlarla bunu gösteriyor.

Lige göre daha fazla gol atarak, daha az gol yiyerek, yenilgisiz yoluna devam ediyor. Avrupada 5 deplasman maçında 5 galibiyet. Bu Türk takımları için bir rekor olsa gerek.

Mustafa Akçay’ın öğrencileri,  Avrupa’da aldıkları bu galibiyetlerle Trabzonspor tarihindeki galibiyet mağlubiyet dengesini de lehine çevirdiler.

Trabzonspor kötü oynayıp böylesine kazanıyorsa, bir de iyi oynarsa taraftarına daha fazla güven vereceği kanaatindeyim. Çünkü, taraftar tribünlere gitmeyerek takımına güvenmediğini  gösteriyor.

Sonuç:

Trabzonspor’ iyi oynamıyor diye ne kadar eleştirirsek eleştişrelim.  Avrupa’da çok iyi , Türkiye de de iyi durumda. Bordo mavili futbolcuların özellikle hücum organizasyonlarında daha dikkatli olabilseler, final paslarında bu denli hata yapmamış olsalardı, bu kötü futbolla bugün belki de süper ligin lideri konumunda olurdu.

Böylesine iyi sonuçlar alan bir takım için,  Ankara’da Gençlerbirliği karşısında kesin kazanır demek gerçekten zor. Gençlertbirliği ligin dibinde iken Teknik direktör değişikliği ile üst üste iki galibiyet aldı. İyi futbol oynuyorlar. 

Trabzonspor için en büyük dezavantaj Avrupa yorgunu olmasıdır. Buna bir de kaleci Onur’un oynayıp oynamayacağı eklendiğinde maçın zorluğu ortaya çıkıyor.

 Bütün bunlara rağmen Trabzonspor’un Ankara’dan puanla dönmesini bekliyorum. (Tahmin: %55:0 %45:2)

Fenerbahçe- Galatasaray (Tahmin: 0)

Kayserispor- Beşiktaş (Tahmin: %60:   0  %40 : 1)

Sivasspor- Bursaspor (Tahmin: %60:0  %40:2)

Karabükspor- Rizespor (Tahmin: 1)

Kasımpaşa- Gaziantep (Tahmin:%60:0 %40:2)

Eskişehir- Akhisar Belediyesi (Tahmin:1)

Konyaspor- Antalyaspor (Tahmin:0)

Elazığspor- Kayseri Erciyes (Tahmin:0

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR