Arif Çetin

Arif Çetin

AVRUPA İÇİN MORAL OLDU

 Geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanında zorda olsa kazanan ve önümüzdeki hafta içerisinde Lazio karşısına çıkacak olan Tabzonspor'un bu kadar mükemmel bir hava ve zemin şartlarında yalnızlara oynamasının üzüntüsü ile başlayalım. Tamam, ülke futbolundaki izlenme oranları hayli aşağıda. İnsanlar artık adına futbol denilen ayak oyunundan zevk almıyor. Ancak, bu kadar ilgisizliğe de pes doğrusu. Trabzonspor'u, Trabzon şehrinde bu kadar yalnız bırakmak hiçbir şeyle izah edilemez.

   Beklenen kadro sahadaydı. Hafta içerisinin gündemini oluşturan "Kulübede Janko mu, yoksa Colman mı oturacak?" sorusunun cevabı Avusturyalı golcü lehine sonuçlandı. İlk yarıda Trabzonspor savunma ve defansif orta saha oyuncularının inanılmaz top kayıplarının yanında hücum göreviyle sahada konuşlandırılan Adrian, Maluoda, Yusuf ve Henrique'nin top tutmadaki beceri eksiklikleri rakip Konyaspor'u heyecanlandırdı. Bu dakikalarda Onur Recep Kıvrak'ın kurtarışlarıyla birlikte rakibin gol yollarındaki acemiliği ve şanssızlığı etkili oldu.

            İlk yarıda Mauoda'nın getirdiği toplarla özellikle sol kanadı kullanmaya çalışan bordo mavililer, ikinci yarıda Bosingwa'nın etkili oyunu ile rakip kalede daha da fazla göründü. Bosingwa'nın performans artışı Yusuf Erdoğan'ı da olumlu etkiledi. Genç futbolcu ikinci kırkbeş dakikada birçok pozisyon buldu. Aykut Akgün - Mark Janko değişikliği kanatlarda oynayan Bosingwa- Yusuf ve Olcan- Mauoda dörtlüsünü daha çok orta yapmaya itti.

   Nihayetinde oluşan bir yan topta Mustafa Yumlu skor tabelasını değiştirdi. İşte bu dakikadan sonra Konyaspor daha fazla hücumu düşünerek iki değişiklik yaptı. Trabzonspor ise bu hamleye Henrique'yi kenara alıp, Soner'i sahaya sürerek cevap verdi. Genç Soner'in oyuna girmesi ve çıkması bir oldu.

   Trabzonspor öne geçtiği zaman diliminde ben Adrian'dan daha fazla sorumluluk almasını ve oyunu kontrol etmesini beklerdim. Beklentimiz yine başka bir bahara kaldı. Janko'nun yavaş yavaş forma giymesi hücum anlamında yeni bir alternatif olacaktır. Bu Trabzonspor için bir artıdır.

    Üç puanla sonuçlanması gereken müsabaka kazanılsa da, oyun açısından beklenileni yine vermedi. Hafta içerisindeki Avrupa sınavı için ise moral oldu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR