Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

AVRAAM’DAN ALTIN VURUŞ !..

Ukrayna’nın doğusundaki sıkıntılı ortam, ülkenin batısına fiziki olarak yansımadıysa da psikolojik yönden bir esintisi var.

reklam.jpgYeni olan 3 yıllık stad Lviv Arena, bu gece daha kalabalık olabilirdi. Kent merkezine de biraz uzak olması ve Lvivli taraftarları pek cezp etmediyse de, Ukrayna milliyetçiliği adına gelebilen tribünlere gelerek, bir grup Metalist Kharkiv taraftarına destek verdi.

35 bin kişilik stadyumda çevre şehir ve ülkelerden gelen 500 kadar Trabzonspor taraftarı yerini alırken, tribünlerde yaklaşık 7 bin civarında futbol sever karşılaşmaya ilgi gösterdi.

                                  *

Metalist takımın ilk 11’inde 8 yabancısından 5’i oynadı, diğer 3’ü ise kadroda yoktu. Yedek kalecileri Sırbistanlı Vladimir kadroya alınmadı. Arjantinli Torres ve Brezilyalı Moledo ise sakattı.

Trabzon ekibinde ise Bosingwa, Özer, Aykut, Deniz ve Mustafa Yumlu, sakatlıkları devam eden oyunculardı.

Temiz ve serin bir havada oynanan karşılaşmaya konuk ekip iyi başladı. Kendi yarı alanında hazırlık pasları yaparak rakip sahayı zaman zaman yoklayan Bordo Mavililer, yakaladıkları ölü toplardan birinde de, köşe atışından golü buldu.

Constant’ın ön direğe koşarak sıyırarak vurduğu kafa ve ters köşeye yolladığı top şık bir goldü.

                                *

İlk yarıda topa daha fazla hakim görüntüsü veren Trabzonspor, İkinci yarıya daha yumuşak girince,Sarı Lacivertliler ayağa top yapmaya başladı.

Özellikle Ukraynalı Homenyuk, Trabzon kalesini arada bir yokladı ama son vuruşları yapamadı.

Yalnız talihsiz bir dakika da, yani 61.dakikada altı pas bölgesinden kafayı son vuran yine Homenyuk olunca skor dengelendi.

Özellikle eski tanıdık Jaja’nın oyundan çıkana kadar, toprağı Xaiver ‘le topa basarak arkadaşlarına yön vermeleri, 2.yarıda orta blokta çok top kaptıran Trabzonspor’a sıkıntılı anlar yaşattı.

                                    *

Biletli 6 bin 800 kişinin izlediği Avrupa Ligindeki bu karşılaşmada ,Yunanlı Avraam Papadopoulos takımında ilk kez forma giydi ve bunu da son saniyelerdeki altın bir golle süsledi. Mehmet’in Salih, Yusuf’un Waris’in yerine girmesi, henüz form tutamayan Cardozo’nun da, 2.yarı formasını Yatabare’ye bırakması ise iyi oldu.

Saha içinde 4-5-1 görüntüsü veren Bordo Mavili ekibin defansı sanırım en fazla sıkıntıyı 3 numaralı oyuncu Arjantinli Villagra’dan yaşadı. Bu oyuncu çok iyi çalıştı, devamlı gitti, geldi. Sağ kulvarda iyi işler yaptı. Metalist takımı 2.yarıda daha iyi bir görüntü verdi.

                                  *

Norveç’ten gelen hakem triyosu iyi ve temiz bir maç yönetti.

Vahid hoca ve talebeleri golü yine bir ölü toptan buldu. Uzatmada atılan serbest atışta topu en son altı pasın içinde önünde bulan Avraam , Trabzonspor’un Avrupa Ligine 3 puanla başlaması için, bu galibiyetin altına imza attı!..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR