Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Avni Aker,kar altındadır…

Yağmur ve buzlu zemin bir kenara ,yeni yağmış karlı bir sahadan hep ürkmüşümdür.

Böyle futbol zeminlerinin,iyi oynayan ekibin alın terini alıp,karşı rakibe verdiğini yaşayan gören ve bilenlerdenim.

Bu tür zeminler insanın emeğini bir anda çırpar,çalar.

Çok dikkat ve konsantre isteyen bir zemindir.kar yağınca hep nazlıdır Avni Aker…

*


milyarlarca kar taneciği Avni Aker’in üzerinde adeta dans ederken, futbolcuların kar dansı da zaman zaman komik anlar yaşattı.

Bu tip kar yağdığı zaman,hep bu türkü gelir aklıma ;

“ İnce ince bir kar yağar, tozar elif elif diye, deli gönül abdal olmuş, gezer elif elif diye”

İyi de türküdür hani.

*

Önemli olan bu akşam 90 dakikanın sonunda türküyü söyleyen taraf olmaktı sanırım.

Deplasman da lig sonuncusu Ankaragücü’nü farklı yenen bir Trabzonspor,haftalar sonra lidere mağlubiyeti tattıran Bursaspor’un karşı karşıya geldiği andır ,bu an.

Defans da rakibin hatasını, diğer takımın affetmediği zamandır,bu zaman.

Saha çizgilerinin zor belli olduğu,hakem triyosunun zorlanacağı şekildir,bu şekil.

Tribünlerde üşümemek için,bağırarak zıplayanların dansıdır,bu dans.

*

Kar yağışını ancak rüyalarında gören her iki takımın, Afrikalı oyuncuları Zokora ve Basser Afrika kupasında oldukları için,belki de şanslıydılar.

Cezalı oyuncuları olmayan her iki takımın mücadelesiydi bu maç.

Vittek,Glowacki ve Tayfun‘un sakat olduğu,ilk 4 takımın içerisinden kopmak istemeyen ev sahibine karşılık, sakat oyuncusu olmayan konuk ekip Bursaspor, ilk 8 takımın içerisinde sezonu tamamlamak için,hem karlı zemini hem de rakiplerini yenmek adına,90 dakika boyunca oyunun kontrolünü ellerinde tutmaya çalıştılar.

*

Oyunun 3 de 1’lik bölümü bittiği ,Burak kaleci Carson ile karşı karşıyla kaldığı bir anda yetişen eski Trabzonspor oyuncu Stepanov’un kayarak müdahalesi, topu kornere çeldi. İlk ciddi atak bu ataktı.

Bu köşe atışını kullanan Olcan’ın,Giray’ı havada buluşturmasıyla gelen gol Trabzonspor’u bir nebze rahatlattı.

“ Texas” adlı bir otobüs dolusu yeşil-beyazlı taraftarın, yalnız bırakmadığı Bursaspor da

ise Vederson’un 47.dakikada sol eliyle topu bilerek kesmesine,hemen yanı başındaki yan hakem İsmail Şencan’ın karar vermekten bile aciz kalmasını,orta hakeme bakmasını,beyaz örtünün gözlerini kar körü yapmasına bağladım !..

*

Taraftar desteğini,kar soğuğundan mıdır bilemem, tam olarak arkasına alamayan bordo-mavili ekip,frene bastığı anlardan 53.dakikada  yediği gol yenmez cinstendi. Ama Bursa adına şık bir goldü.

Pinto’nun yerine oyuna giren Turgay golün hazırlanmasında başrol oynadı.Sağ arka direk önünde bom boş vaziyette topla en son buluşan Ozan ipek, skoru eşitleyince şaşırmadım.

Ama ilk goldeki nefis kafa vuruşuna aynı golün ikiz kardeşi gibi 66.dakikada bir daha bize seyir ettiren Olcan ve Giray Kaçar ikilisini ,bu zamanlamalarından ötürü ayakta alkışlıyorum.Bu kafa gollerini Burak’ın da başına diliyorum.

*

Haftalardır kafa golü atamayan Şenol Güneş”in ekibinde ,bu iki gol, Giray Kaçar,Bursa kovalar gibiydi !..

Bu zemin de en önemli ve tehlikeli anlar,duran toplardır. Bu futbol terimini Trabzonspor gerçekleştirdi.Ayıca, üstelik haftalar sonra köşe atışından golleri bularak…

Özlemiştik kornerden  golü.

İkinci 45 dakikada Bursaspor’un diğer değişiklerinde, Adem’in yerine  Bangura , Sestak’ın yerine Ömer ‘in girmesi,Trabzonspor’da Halil-Henrique,Alanzinho-Celustka  ve Olcan-Adrian değişiklikleri oyuna bir katkı sağlamadı.

*

81.dakikada teknik özürlü Henrique’nin,müsait pozisyondaki Burak’a ıslak zeminde mermi gibi attığı pasa, son anda parmak ucuyla yetişen Burak’ın vurduğu topun direkten dönme sebebi Brezilyalı dır diyebilirim.

Ama Bursaspor un uzatma dakikalarında Serdar,Ndiaye ve Turgay ile yakaladığı net 3 gol pozisyonu kaçırması ise yeşil beyazlılar adına gerçekten talihsizlik,bordo mavililer adına güzellikti. Bu pozisyonlara kaptanlığını altı pas içerisinde de kalkan gibi kullanan ve iyi yer kapatan Tolga geçit vermedi. O zaman ayakta bir alkış da Tolga’ya…

Orta hakem Özgür Yankaya ve triyosu, elimin parmakları sayısında hata yaptı. Puanını gözlemcisi versin artık.

*

Karşılaşma başlamadan kar lar düşüyordu. Maç bitiğinde karlar düşmeye yine devam etti. Bu yağışa rağmen Trabzonspor’un 3 puanına ve sahanın bu zeminine tartışmasız 10 numara diyorum.

Deniz tarafındaki kale arkasında yer alan Trabzonsporlu taraftarların,maçın başlarında,

Ankaragücü’nün onurlu mücadelesi için, söz konusu takımın lehine yaptıkları tezahüratlar ise, yağmaya halen daha devam eden kar kadar bembeyazdı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR