Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Akıllar Perşembe’de miydi ?

Karşılaşma saat :16.00'da olunca, her nedense Avni Aker’de maç havası olmuyor.

Nede olsa Trabzon, yaz gündüze Federasyon !.. Heyyy gidi Yıldırım Demirören !..


Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gece oynasın diğerleri de gündüz çayda çıra !..

Maçın hakemi Fırat Aydınus ise kork Avni Aker’de, yüzüne yağmur olup yağmaz.

Tamam da kardeşim, sen de yakalamışsın ilk yarıda 2 Malouda, 2’de Henrique ile 4 gol pozisyonu attın da Aydınus vermedi mi ? diye de sorarlar adama.

Ben yazdım bana kızdınız. Henrique’nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı zaman gol yapamayacağını her zaman iddia ettim. Attığı gollere bakın hep boş pozisyonda, ya üstat sen ne zaman kendi becerinle bir gol yapacaksın yap da utandır bizi be. Malouda maça konsantre olmamış belli , ya Adrian , al birini vur ötekine. Yakalamışsın Sivas kalesinden bir numaralı şikeci kaleci Korcan’ı hesabı kesmeyecek misin ? Adam Fener’den yediği bir gole arabayı çekti altına, sağır sultan bile duydu. Bu adam yazın bir tarafa onu affeden Sivasspor’u da bir gün satmasa, ben bir şey bilmiyorum ama bu Sivasspor kulübüne böyle oyuncular müstehaktır.

Oyunun 40.dakikasında Sivaslı Burhan’a, Trabzonlu Yusuf ‘un ceza alanı içerisinde yaptığı hareketi basın tribününde masamızın üstündeki monitörden tekrarda izledik, Sivas lehine penaltı çalsaydı kimsenin gıgı çıkmazdı. Bunu da belirtelim, bu arada aynı dakika içerisinde penaltı pozisyonu için, hakemlere sanırım küfürlü itiraz eden yedek kulübesindeki Sivasspor’un kaleci antrenörünü orta hakem Aydınus tribüne gönderdi. Ev sahibi takım ilk yarıda yakaladığı 4 net gol pozisyonunu gole çeviremeyince ilk yarı golsüz kapandı.

Adrian ve Malouda’nın çok kötü bir performans sergiledikleri bu karşılaşmada, yağmura rağmen takımlarına desteklerini esirgemeyen Trabzonspor’un taraftarları, maalesef umdukları 3 puanı bulamamaları tabi ki üzücüydü. Karşılaşmanın kırılma noktası olan 62 dakikada Ziya’nın, formasını arkadan tutarak yaptığı presinden kurtulmaya çalışan Mustafa Yumlu’nun sağ dirseği bu oyuncunun suratına gelince, direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bence pozisyon gereği istem dışı bu hareket sarı kartla geçiştirilebilirdi. Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Trabzonspor’u görme fırsatı bulduk. Kendi yarı alanına kapandı, Sivas takımı Trabzonspor’un üzerine daha rahat gelmeye başladı. 65. Dakikada Onur’un mükemmel refleksi, Sivasspor’un 90 dakika boyunca gole en yakın olan pozisyonunu önledi.

Sivasspor’da özellikle Da Costa, Ziya, Mehdi ve Kadir takımın bu gün yükünü çeken oyuncuları oldular. Roberto Carlos’un takımı bu ligde rahat bir sezon geçirebilecek bir görüntü verdi. Trabzonspor’da kadro dışı Volkan ve Batuhan’ın yanı sıra maç kadrosunda Giray, Alanzinho ve Colman’ın kadroda olmayışları da Mustafa Akçay hocanın tercihiydi. Önümüzdeki, Perşembe akşamı UEFA liginde Trabzon’da, Polonya ekibi Legia Varşova’yı konuk edecek olması da, sanırım bu maç ta en çok yabancı oyuncularının performansını etkiledi.

Son 10 dakikaya girildiğinde, Trabzonspor 10 kişi kalmanın ezikliğini üzerinden atmış olacak ki, son bir gayretle kırmızı beyazların üzerine gitti. Yalnız şunu gördük. Bu takım 10 kişi kaldığı zaman golü ancak duran toptan bulabilir. Saha içerisinde 3.bölgede yani hücum hattında maçın kaderini değiştirebilecek bireysel yeteneği sahip bir hücum oyuncusu olmayan bir takım, 10 kişi kaldığı zaman 1 puana “eyvallah” demelidir. Bu skor her iki takımın menfaati için ‘’ Öp te alnına vur’’ cinsinden bir sonuç oldu. Henrique’nin yerine oyuna giren Abdulkadir, Adrian’ın yerine sahaya giren Zeki, güçleri çerçevesinde görevlerini yapmaya çalıştılar. Bir futbolcudan kendi becerisinin üzerinde bir kabiliyet beklemek hayalcilik olur. Bu çocuklar bizim oyuncularımız onları bir galibiyette kahraman, bir mağlubiyette korkak yapmayı bıraktığımız gün, bilin ki Trabzonspor’un kendi ideal futboluna kavuştuğu gün olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR