Arif Çetin

Arif Çetin

3 SÜPER PUAN

 

Süper Final’in ilk maçında rakiplerine karşı aynı skorla 0-2 mağlup olan iki takımın Avni Aker’deki mücadelesi öncesinde 3 puan alanın çok şey kazanacağı bir müsabakaydı. Trabzonspor’un skor anlamında yükünü üstlenen Burak Yılmaz’ın sakatlık nedeniyle sahada olmaması ev sahibinin en büyük eksiğiydi. Rakipte ise Almeida ve Hilbert’in yoklukları.

                Trabzonspor’un cezası nedeniyle tribünleri dolduran bayanlar ve çocuklar ise ayrı bir güzellik. Beyaz mendiller salladılar anlayanlara. Beyaz atlete ceza verenler beyaz mendile ne yapacaklar merak konusu. Bu ligin sıralaması ne olursa olsun ve hatta bırakın bu seneyi bundan sonraki yıllarda da yaşananlar unutulmayacak. Birileri hiçbir şey olmamış gibi davranabilir, yani yavuz hırsız ev sahibini bastırabilir. Ama ya vicdanları!

                Neyse maça dönelim. Trabzonspor kadrosundaki değişiklikler; Halil en uçta, Volkan sağda ve Adrian dümende. Özellikle Colman ilk dakikalara çok iyi başladı. Her alanda gösterdi kendisini. Volkan’ın bireysel yetenekleriyle sağ kenardan getirdiği toplarda çoğalamama sıkıntısı yaşadı bordo mavililer. Halil Altıntop’un yanına hem Olcan, hem de Adrian zamanında gelemedi. Bu nedenle Volkan ve Olcan ile kenarlardan gelen toplar Beşiktaş’ın Egemen ve İ.Toraman ikilisi arasında eridi gitti.

                Adrian’a birkaç cümlemiz olacak. Kalitesinde şüphemiz yok. Bu oyununu birkaç adım daha ileri götürebilirse iyi olacak. Araya attığı toplarda Burak Yılmaz aklımıza gelmedi değil. Adrian-Burak birlikteliği daha yararlı olabilir. Alanzinho mu, Adrian mı derseniz; oyuna başlarken kesinlikle Adrian. 70’ten sonra Alanzinho daha faydalı olur.

                Süper Final öncesinde Trabzonspor, rakibine karşı 0,5 puan daha önde. Alınan galibiyet, yarım puanla birlikte büyük önem arz ediyor. Bizde her ne kadar her şey süt liman görünse de, UEFA nezdinde deniz dalgalı ve hatta kirli. Bu nedenle Süper Final’i üçüncü sırada bitirmek önemli, çünkü geçen sezon olduğu gibi birilerine Şampiyonlar Ligi vizesi yine çıkmayabilir.

                Bu arada, gecenin kahramanları tribünleri dolduran kardeşlerimiz ve Mustafa Yumlu idi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR