Arif Çetin

Arif Çetin

3 Puan ve özgüven


Nihayet üç puan geldi. Kazanılan üç puandan çok oyuncuların kaybolan güven duygusunun geri dönmesiydi önemli olan. Geride kalan beş haftada dört beraberlik, bir mağlubiyet sonrası kazanmak herseyden önemli. Büyük beklentilerle girilen sezonda tüm emekleri bir kenara itmek Trabzonspor'un yıkımı olurdu.
Küçük hatalar dışında her alanda iyi oynadı Trabzonspor. Savunma kurgusunun merkezindeki iki Cezayirli Belkalem ve Medjani, birbirlerine ve o bölgeye daha çok yakıştılar. Sakatlıktan çıkan Mustafa Yumlu ve sonrasında Aykut Demir takviyesi var savunmanın merkez bölgesine.
Kadro diziliminde bizi hayrete düşüren, İshak Doğan ve Musa Nizam varken defansın solunda Mustafa Akbaş'ın oynamasıydı. Mustafa da hakkını verdi formanın. Sakatlığının ciddi olmadığının öğrenmek, bizim için ikinci bir sevinç oldu.

ORT SAHA DİRENÇLİYDİ
Haftalardır söylüyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz... Trabzonspor maç kazanmak istiyorsa orta sahasının merkezini daha aktif tutmalı. Medjani savunmanın merkezine geçince, Salih Dursun ve Soner Aydoğdu'dan oluşan ikili daha etkili oynadı. Salih, takım direncini arttıran bir oyuncu. Galibiyetin gizli kahramanı o!  Soner'den daha fazla şeyler bekliyor taraftar. Ama daha iyi olabilirdi.
Bir diğer güç Mehmet Ekici'ydi. İyi oynadı, iyi yönetti. Soner gerekli desteği verebilse daha iyisi olurdu. Duran toplarda adrese teslim paslar attı. Kazanılan iki golde katkısı büyük. En önemli özelliği ise sürekli olarak kaleyi düşünmesi, şut atması. Yağmurlu havada yapılması gerekeni yaptı. Bolca şut denedi.
Konuk Mersin İdman Yurdu, Trabzonspor'un orta sahadan her çıkışını faullere kesti. Mehmet Ekici'nin, Salih Dursun'un, Waris'in, Serdar Gürler'in başlatmak istediği birçok atağı daha başlamadan engellediler. Rıza Hoca'nın oyun kurgusu da bunun üzerineydi. Rakibin hızlı çıkışlarını engelle, kendilerinin hızlı çıkışlarına zemin hazırla.

CARDOZO İÇİN DAHA ÇOK ORTA
Cardozo'nun gol atması kendine olan güvenini tazeledi. Trabzonspor bu maçta kanatlardan yüklense de, Cardozo'nun istediği ortaları yapamadı. Sefa Yılmaz ve Yusuf Erdoğan'ın takıma dönmesi Cardozo'ya daha çok gol attırır. Yatabare, Cardozo'nun istediğini yaptı. Cardozo ise taraftarın istediğini yapmakta zorlanmadı.
Hakem Tolga Özkalfa iyi maç yönetti. Özellikle Trabzonsporlu oyuncuların topla ilk çıkışlarında Mersinli oyuncuların yaptığı taktik faullere futbol bilgisi ile önlem alabilirdi. Penaltı ve kırmızı kart karaları yüzde yüz doğru.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR