Trabzon'da emekli vatandaşa büyük şok!

Trabzon'un Tonya ilçesi Büyükmahalle’den Alaybeyi Altuntaş, SGK tarafından maaşı kesilince bir kutu ilaç içerek intihar etmek istedi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Altuntaş’ın midesi yıkanarak kurtarıldı.2009 yılından 2011 yılına kadar SSK pri

Trabzon'da emekli vatandaşa büyük şok!

Trabzon'un Tonya ilçesi Büyükmahalle’den Alaybeyi Altuntaş, SGK tarafından maaşı kesilince bir kutu ilaç içerek intihar etmek istedi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Altuntaş’ın midesi yıkanarak kurtarıldı.

2009 yılından 2011 yılına kadar SSK primi yatırdığını, Emekli Sandığına bağlı hizmetinin de bulunduğunu ifade eden Altuntaş, “Beni emekli eden SSK, emekli maaşımı kesen SSK… Prim yatıran şirket hayali imiş, şirketi ben kurmadım ya…” dedi.

arfxhh4hwv0lvpbwk75xvo8nphihvmuij-wz06-y73c2.jpgAltuntaş şöyle devam etti; “SSK’ya gittim, durumuma baktılar, bana 3600 günü doldurdun dediler. Askerliğini de yatır emekli yapalım seni dediler. İşlemlerimi bitirdim, evraklarımı SSK’ya verdim. 2011 yılında emekli oldum. 2011 yılından 2015 yılına kadar maaş aldım. Eşimi Vakfıkebir Devlet Hastanesine götürdüm, giriş yapacağız, sizin SSK’nız aktif değil dediler bize. Konuyu araştırdım sigortamın durdurulduğunu söylediler bana. Yapılan incelemeler sonucunda yatırdığım 40 günlük sigorta primini iptal ettik dediler. Neden iptal edildiğini sorduğumda, Oto Şahin diye bir şirkette sigortalı gözükmüşüm, o şirketin hayali bir şirket olduğunu söylediler bana. Bu yüzden hem sigortadan yararlanamadım, hem de maaşımı kestiler. Daha sonra da 44.560 TL’lik bir borç çıkardılar bana.”

Psikolojik sorunlar yaşadığını ifade eden Alaybeyi Altuntaş, “Bir çözüm bulamayınca intihar etmeye kalkıştım. Yaklaşık 25-30 tane hap içtim. Hastaneye kaldırıldım. Önce Tonya Devlet Hastanesi’ne, oradan Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdiler. Midemi yıkadılar, hastanede bir gün kaldım.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler