Tik cinayetinde ömür boyu hapis!

 Bursa Merkez Osmangazi İlçesi İnönü Caddesi’nde geçen haziran ayında meydana gelen olayda, bir gazinoda güvenlik görevlisi olarak iki gün önce işe başlayan evli ve bir çocuk babası Harun Çiçek ile kasiyer Ahmet Bayık arasında tartışma çıktı. Tartışmanın

Tik cinayetinde ömür boyu hapis!

 

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi İnönü Caddesi’nde geçen haziran ayında meydana gelen olayda, bir gazinoda güvenlik görevlisi olarak iki gün önce işe başlayan evli ve bir çocuk babası Harun Çiçek ile kasiyer Ahmet Bayık arasında tartışma çıktı.
 
Tartışmanın büyümesi üzerine Harun Çiçek, 3 çocuk babası Ahmet Bayık’ı bacağından bıçaklayarak ağır yaraladı. Atar damarı kesilen Bayık olay yerinde aşırı kan kaybından yaşamını yitirirken, 41 ayrı suçtan kaydı bulunan Harun Çiçek ise arkadaşının evinde saklanırken polis ekipleri tarafından yakalandı. Çiçek tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen Harun Çiçek ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tarafların avukatları ile öldürülen Ahmet Bayık’ın kızları 25 yaşındaki Gülin ve 26 yaşındaki Gülnur Bayık da katıldı.
 
TİK YÜZÜNDEN ÇIKTI
 
Duruşmada ilk kez konuşan sanık Harun Çiçek olay günü işyerinde diğer arkadaşlarıyla birlikte alkol aldığını, içkileri bitinci yenisini almak için tezgaha yöneldiğini söyledi. Bu sırada, kendisinde ’Tik’ olduğu için parmaklarını sürekli çıtlattığını belirten Çiçek, "Kasada oturan Ahmet Bayık işe yeni girdiğim için beni tanımıyordu. Parmaklarımı çıtlatmaktan rahasız oldu ve bana, ‘Kabadayı mısın sen? Adam ol’ diye çıkıştı. Ben de kendisine, bu hareketleri rahatsızlığımdan dolayı istem dışı yaptığımı söyledim. Sonra da arkadaşlarımın yanına gidip oturdum. Bir süre sonra kalkıp Ahmet Bayık’ın yanına gidip, bana neden hakaret ettiğini sordum. O da bıçağını çıkartarak bacağıma sapladı. Elime geçirdiğim sandalyeyi sallarken kendimi korumaya çalıştım. Arkadaşlar araya girince kavga yatıştı. Bayık bana tekrar saldırınca bu kez ben de cebimdeki bıçağı rast gele sallamaya başladım. Bıçak ona saplandı. İstemeyerek ölümüne neden oldum" dedi.
 
Duruşmaya müşteki olarak katılan ölen Ahmet Bayık’ın kızı Gülnur Bayık ise sanığın gazinodaki bir kadınla ilişkisi olduğunu ve onu korumak amaçlı babasını bıçakladığını iddia etti.
 
Diğer tanıkları dinleyen mahkeme heyeti sanık Harun Çiçek’in tam teşekküllü bir hastaneye gönderilerek hem akıl sağlığının tespitine hem de varsa ‘tik’ rahatsızlığının hareketlerini etkileyip etkilemediğine bakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam