Şike olmadığını 'yalan makine' ile ispatladı

Malezya, bir futbolcunun şike yapıp yapmadığını belirlemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Milli kaleci Sharbinee Allawee’nin şike yapmadığı yalan makinesi ile belli oldu.Terengganu takımında oynayan file bekçisi, bir maçta kendi kalesine gol attı. Korn

Şike olmadığını 'yalan makine' ile ispatladı

Malezya, bir futbolcunun şike yapıp yapmadığını belirlemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Milli kaleci Sharbinee Allawee’nin şike yapmadığı yalan makinesi ile belli oldu.

Terengganu takımında oynayan file bekçisi, bir maçta kendi kalesine gol attı. Kornerden gelen topu kalenin içine doğru tokatlayan kaleci bütün şüpheleri üzerine çekti.
 
Kadro dışı bırakıldı
Hatta bunun üzerine İngiliz teknik direktörü Peter Butler tarafından kadro dışı bırakıldı. Hakkında hızla yayılan şike söylentilerinin ardından devlete bağlı Malezya Yolsuzlukla Mücadele Kurumu tarafından yalan makinesi testine sokulan kalecinin, yalan söylediğine dair hiçbir reaksiyon vermediği açıklandı.
 
Şike yapmadığını söyleyen Allawee böylece adını temize çıkarmış oldu.
 
Yalan makinesi nasıl çalışır?
Yalan makinesi (poligraf), sorgulanan kişiye bağlanarak yalan söyleyip söylemediğini tespit etmeye yarayan alettir. Kan basıncı ve nabızda artış gibi adrenalinin yan etkilerini ölçerek çalışır.
 
Özellikle ABD’de sıkça kullanılan ve bir dönem adli delil olarak bile kabul edilen makinenin doğruluğu, son zamanlarda yüzde 50-50 olarak değerlendirilmeye başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler