Operasyon yeniden başladı

Rûdaw'ın savaş cephesindeki ekibi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının dünden bu yana Şengal ile Zumar nahiyesi ve çevresindeki IŞİD mevzilerine bomba yağdırdığını bildirdi. Peşmerge Güçleri de, hava saldırılarıyla koordineli ş

Operasyon yeniden başladı
Rûdaw'ın savaş cephesindeki ekibi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının dünden bu yana Şengal ile Zumar nahiyesi ve çevresindeki IŞİD mevzilerine bomba yağdırdığını bildirdi.
 
Peşmerge Güçleri de, hava saldırılarıyla koordineli şekilde örgüte karşı ağır silahlarla saldırıya geçti.
 
Rûdaw'a Musul Barajı ve Zumar'dan bilgi veren güvenlik kaynakları, operasyonun saat 07:00 itibariyle, Hugne, Karez ve Kubanke cephelerinden başladığını bildirdi. Şengal Dağı'ndaki peşmergeler ile Ezidi savaşçılarının da inerek, IŞİD'e karşı saldırıya geçtiğini aktardı.
 
Operasyonda ilk olarak Beşûr ve Girde köyleri kurtarıldı.
 
Dağdan inen birlikler Dahola, Herdan, Zorba ve Borek köylerine ilerleyerek, IŞİD'in Musul ve Telafer'den eleman ve silah sevkiyatını engelledi.
 
3 Ağustos'ta IŞİD örgütü, Şengal'i işgal ederek, binlerce kişiyi katletmişti. Örgüt, sayıları binlerle ifade edilen kadınlar ile çocukları kaçırmıştı.
 
Saldırılarla beraber çoğu Ezidi Kürt yüzbinlerce kişi evlerini terkederek göç yollarına düşmüştü.
 
Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin girişimleriyle bazı kadınlar para karşılığı IŞİD'in elinden kurtarılmıştı.
 
Avrupa Parlamentosu, çıkardığı 2971 sayılı kararla İŞİD'ın Şengallılara ve kadınlara karşı giriştiği şiddet, kaçırma ve zorla götürme olaylarını insanlığa karşı suç olarak ilan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam