Hac kayıtlarında elektronik dönem

25 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında başlayacak hac kayıtları, bu yıl ilk kez TC kimlik numarasıyla elektronik ortamda da yapılabilecekHac kayıtları 25 Nisan'da başlıyor. Müftülüklerde kurulan hac masalarında yapılan kayıtlar, bu yıl ilk kez elektronik ort

Hac kayıtlarında elektronik dönem

25 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında başlayacak hac kayıtları, bu yıl ilk kez TC kimlik numarasıyla elektronik ortamda da yapılabilecek

Hac kayıtları 25 Nisan'da başlıyor. Müftülüklerde kurulan hac masalarında yapılan kayıtlar, bu yıl ilk kez elektronik ortama taşındı. Yeni kayıt yaptıracaklar ya da kayıt yeniletmek isteyenler, kayıt tarihine yakın bir tarihte Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde açılan sayfadan kayıt yapabilecekler. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hac kayıtlarının 25 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını bildirdi. Bu sene hac kayıtlarında yeni bir uygulama başlattıklarını anlatan Keleş, özellikle yaşlı kimselerin müftülüklerde kayıt yaptırmak için sıra bekleme sıkıntısına son vermek amacıyla elektronik ortamda da kayıt alınabileceğini belirtti. Konuyla ilgili bilgisayar programının hazırlandığını, deneme çalışmalarının ardından www.diyanet.gov.tr adresinden kayıtların alınabileceğini söyleyen Keleş, kayıt yaptıracak hacı adaylarının elektronik ortamda nasıl başvuru yapabileceklerinin de ilan edileceğini ifade etti.

'BU KADAR KİŞİ MÜFTÜLÜKLERE TAŞINMASIN'

Geçmiş yıllardan hac için başvuru yapan 710 bin kişi bulunduğunu kaydeden Keleş, ''Bu kadar kişinin hepsi müftülüklere taşınsın istemiyoruz. İnsanlar için çok zor olabiliyor buralara gitmek. Bu program sayesinde TC Kimlik numaralarıyla girecekler, güncellemeleri gereken bilgiler varsa bunları güncelleyerek kayıt yenileyecekler. Yeni kayıt yaptıracaklar da anlaştığımız bankalara 15 liralık kayıt bedelini yatırdıktan sonra elektronik ortamdan kayıt yapabilecekler. Ama 'ben illa müftülükte kayıt yaptırmak istiyorum'' diyenler için de müftülüklerdeki kayıt masaları açık olacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam