Turgut Özal mezarında anıldı

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 18. ölüm yıl dönümünde Topkapı'daki anıt mezarı başında anılıyor. İstanbul Valiliğinin organize ettiği törenin yanı sıra, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin de katkısıyla programa Türkiye'nin çeşitli yerleri

Turgut Özal mezarında anıldı

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 18. ölüm yıl dönümünde Topkapı'daki anıt mezarı başında anılıyor. İstanbul Valiliğinin organize ettiği törenin yanı sıra, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin de katkısıyla programa Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar katıldı.Anma programında konuşan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının Türkiye'deki en büyük icraatının, zihniyet değişikliği yapmak olduğunu belirtti. Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ise, ölümünün üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen sevgisinin devam ettiğini kaydetti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören saat 10.00'da başladı.

Tören için yerini alan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının 18. Ölüm yıl dönümü nedeniyle anıt mezarda bulunduğunu belirterek, insanların sevgisinin ve ilgisinin azalmadan devam ettiğini söyledi. Sağlığında babasına Türkiye için yaptığı en önemli icraatını sorduğunu söyleyen Özal babasının da, "Türkiye'de ne turizm ne imar ne de başka bir konu. En önemli şey zihniyet değişimidir. Türkiye'deki insanların zihniyetini değiştirdik." cevabını verdiğini söyledi.

Semra Özal da ölümünün üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen sevgi ve ilgisinin devam ettiğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem