Gemi Kazasıyla İlgili İlk Resmi Açıklama Valilikten Geldi

Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün gece, akaryakıt tankeri ile yolcu gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen gemi kazasının ardından bölgede çalışmalar sürüyor. Yolcu gemisi güvenli bölgede demirletilirken, denizde meydana gelen nafta sızıntısını

Gemi Kazasıyla İlgili İlk Resmi Açıklama Valilikten Geldi
Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün gece, akaryakıt tankeri ile yolcu gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen gemi kazasının ardından bölgede çalışmalar sürüyor. Yolcu gemisi güvenli bölgede demirletilirken, denizde meydana gelen nafta sızıntısının çevre kirliliğine yol açmadığı belirtildi. 
Meydana gelen kaza ile ilgili bugün Çanakkale Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "27.06.2015 cumartesi günü saat 01.37’de Gelibolu Feneri bordada Boğaz çıkışı yapmakta olan Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki ‘Celestyal Crystal’ isimli 854 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemisiyle, Boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı ‘Sti Pimlico’ isimli tanker tüm uyarılara rağmen çarpmıştır. Çarpışan gemiler güvenli bölgeye çekilerek boğaz her iki yöne trafiğe açılmıştır. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiştir. Çarpışma sonucunda, Stipimlico tankerde bulunan ‘Nafta’ tanklarının zarar gördüğü, naftanın uçucu özelliği sebebiyle havaya yayıldığı, rüzgarın etkisiyle Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi ve Çanakkale merkezinde hissedildiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı. 
Kazanın meydana geldiği alandaki nafta sızıntısının çevre kirliliği oluşturacak derecede olmadığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:
"İlgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınarak kaza bölgesine ekipler sevk edilmiştir. Nafta sızıntısıyla ilgili gerekli numuneler alınarak laboratuar ortamında yapılan ölçümlerde, çevre kirliliği oluşturacak değerlerin altında olduğu, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı ortaya çıkmıştır. Gelibolu Koyu'nda emniyetli bölgeye çekilen ‘Celestyal Crystal’ isimli gemide bulunan 854 yolcunun talepleri doğrultusunda tahliye işlemleri gemide yapılarak, GESTAŞ’a ait feribotlarla tahliyeleri gerçekleştirilme hazırlıkları yapılmakta. İlgili kurum ve kuruluşlar da kaza ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedirler”. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam