EXPO 2016’nın Transplantasyon Gururu

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman sergi alanında 5 ayda bin 20 ağacın transplantasyonunun yapıldığını söyledi. 23 Nisan 2016'da kapılarını açmaya hazırlanan Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da hazırlıklar tü

EXPO 2016’nın Transplantasyon Gururu

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman sergi alanında 5 ayda bin 20 ağacın transplantasyonunun yapıldığını söyledi.

23 Nisan 2016'da kapılarını açmaya hazırlanan Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, alanın peyzaj ve bitkilendirme çalışmaları da devam ediyor. 119 türde 25 binden fazla ağacın dikileceği sergi alanında, ağaçlar titizlikle konulup bakılıyor. Isparta'dan getirilen ve Anadolu'ya has endemik bir tür olan 57 adet Sığla Ağacının (Liquidambar orientalis) transplantasyonu, ağaçların su kaybını önlemek amacıyla gece yapıldı.

AĞAÇLARA BEBEK TİTİZLİĞİYLE BAKILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, "EXPO 2016 Antalya sergi alanının peyzaj ve bitkilendirme çalışmaları tüm hızıyla devam etmekle birlikte, sergi alanında ağaçlar için büyük bir hassasiyet gösteriliyor. Peyzaj ve bitkilendirme çalışmaları için vardiyalı olarak bir çalışma yürütülmekte olup, sıcak hava koşullarından ağaçların etkilenmemesi için büyük bir titizlikle gece 12'den sonra ağaçların transplantasyon çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu ağaçları yaşatmak için her türlü önlem alınmakta, adeta bir bebek gibi bakılarak ağaçlar yaşatılmaktadır" dedi.

BAŞARI ORANI YÜZDE 99,9

EXPO 2016 Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan bin 121 dönümlük sergi alanında kısa vadede Türkiye genelinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük transplantasyon rakamına ulaşıldı. Gerçekleştirilen bin 20 ağacın nakil ve dikim işlemlerinde ise başarı oranı yüzde 99,9. Bu başarı oranının EXPO 2016 Antalya Ajansına ayrı bir guru yaşattığına dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman şunları söyledi:

"Bünyesindeki uzman akademisyenler, yıllarını orman konularına vermiş danışmanlarla birlikte ciddi bir kadro ile çalışan EXPO 2016 Antalya Ajansı özellikle teması "Çiçek ve Çocuk", mottosu ise "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan EXPO 2016 kapsamında alanın yeşillendirilerek bir miras olarak bırakılması noktasında önemli bir görev üstlenmiştir. EXPO 2016 Antalya her ne kadar 6 ay açık kalacak bir botanik sergi olsa da bizler en başından beri gerek katılımcı ülkelerin açacağı bahçelerinin kalıcı olması, gerekse alana dikimi gerçekleştirilecek 25 binden fazla ağaç ve diğer yeşil bitki dokumuzla, Antalya için yüzyıllar boyunca varlığını sürdürecek yeni bir yeşil alan dokusu yaratmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bunun için emeği geçen herkese de teşekkürlerimizi sunuyoruz."

EXPO 2016’nın Transplantasyon Gururu

EXPO 2016’nın Transplantasyon Gururu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler