Evcilik oyununa ağır ceza

Nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olan E.G., geçen haziran ayında, ilköğretim8. sınıfa giderken okulu bırakıp berberlik yapmaya başlayan 16 yaşındaki Y.Ç. ile birlikte kaçtı. E.G. ve Y.Ç.’ye aileleri 31 Temmuz 2011’de bir sokak düğünü de yaptı. E.G. kayın

Evcilik oyununa ağır ceza

Nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olan E.G., geçen haziran ayında, ilköğretim8. sınıfa giderken okulu bırakıp berberlik yapmaya başlayan 16 yaşındaki Y.Ç. ile birlikte kaçtı. E.G. ve Y.Ç.’ye aileleri 31 Temmuz 2011’de bir sokak düğünü de yaptı. E.G. kayınvalidesi Y.Ç. tarafından hastaneye götürüldüğünde 4 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

‘AİLELERİMİZ ANLAŞTI’

Küçük yaştaki E.G. ile cinsel ilişkiye giren Y.Ç. yakalanıp sevk edildiği mahkemede E.G. ile birbirlerini sevdikleri için kaçmaya karar verdiklerini belirterek “Ailelerimiz anlaşınca düğün yaptık. Eşim şu an hamile. Eşimin yaşı büyüktür. Kayınbabam eşimi 2 yaş küçük yazdırmış” dedi. Soruşturma kapsamında, çocuklarını küçük yaşta düğün yaparak gayri resmi olarak evlendiren E.G.’nin annesiM.G. (55), babası A.G. (55) ile Y.Ç.’nin annesi Y.Ç. (40) hakkında “çocuğun cinsel istismarına yardım” suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi, suçun ağır ceza mahkemesinin görev kapsamına girdiği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

Davanın hangi ağır ceza mahkemesinde görüleceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Doğumdan sonra gerçek yaşının belirlenmesi için hastaneye sevk edilecek olan E.G.’nin yaşının 15’ten büyük olduğu belirlenirse suç şikâyete bağlı olacak. Yaşı 15’ten küçük çıkarsa Y.Ç. hakkında dava açılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam