Ders zili bugün çaldı

Eğitim döneminin ikinci yarıyılı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Sabahattin ZaimAnadolu Öğretmen Lisesi’nde dağıtacağı tabletlerle başlayacak.17 milyon öğrenci ve 700 bine yakın öğretmen için ikinci kez çalacak olan zil, 52 okulda farklı bir heyec

Ders zili bugün çaldı

Eğitim döneminin ikinci yarıyılı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Sabahattin ZaimAnadolu Öğretmen Lisesi’nde dağıtacağı tabletlerle başlayacak.

17 milyon öğrenci ve 700 bine yakın öğretmen için ikinci kez çalacak olan zil, 52 okulda farklı bir heyecanı da beraberinde getirecek.

Akıllı tahta ve tablet bilgisayarların eğitimde kullanılmasını içeren FATİH Projesi 17 ilde 3 ilköğretim, 49 lise olmak üzere 52 okulda başlayacak.

AZINLIK OKULU DA PROJEDE
Öğretmen ve öğrencilere dağıtılacak yaklaşık 12 bin tablet bilgisayara 9. sınıflara ait tüm ders kitapları yüklendi. Bu kapsamda konularla ilgili slayt, animasyon gibi görsellere de yer verildi. Tabletlerle internete erişim mümkün.

Tabletlerin 9 bin 435’i öğrencilere, 2 bin 259’u öğretmenlere, 169’u yöneticilere verilecek. Öğrenciler güvenli internete, evlerinde ve diğer tanımlanmış alanlarda da ulaşabilecek. Proje Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak, Yozgat’ta başlıyor. 

Pilot uygulama başarılı olursa ileride diğer illere ve okullara da yaygınlaştırılacak.

‘SATILMASIN’ DİYE
Milli EğitimBakanlığı akıllı tahtaları ve tabletleri ağırlıklı olarak 9. sınıf öğrencilerine dağıtacak. Akıllı tahta ve tablet dağıtılacak okullar arasında İstanbul’da eğitim veren Özel Eseyan Ermeni Lisesi de var. Yaklaşık 800 TL olan tablet bilgisayarların satılmaması için önlemalındı.

Tablet bilgisayarlar 2 hafta süreyle akıllı tahta ile bağlantıya geçmezse kapatılacak. Yaz tatilinde bilgisayarın güncellenmesi 3 ay olarak ayarlanacak.

Tablet bilgisayarlar, kırılma ve hasar görme ihtimaline karşı da her okula yüzde 3 oranında fazladan gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler