E-tebligat Uygulaması Tanıtımı Yapıldı

Elazığ Defterdarlığı tarafından oda başkanlarına ve yöneticilerine E-Tebligat uygulamasının tanıtımı yapıldı. İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere Elazığ Defterdarı Erdoğan Yıldıraner, Harput Vergi Dairesi Müdüresi

E-tebligat Uygulaması Tanıtımı Yapıldı

Elazığ Defterdarlığı tarafından oda başkanlarına ve yöneticilerine E-Tebligat uygulamasının tanıtımı yapıldı.

İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere Elazığ Defterdarı Erdoğan Yıldıraner, Harput Vergi Dairesi Müdüresi Yasemin Algan, oda başkanları ve yöneticileri katıldı. Geçmişte tebligatların adreslere postayla yapıldığını ve bu konuda sıkıntı çektiklerini belirten Elazığ Defterdarı Erdoğan Yıldıraner, "Burada hem iş kaybı hem zaman kaybı hem de boş yere geçen vakitlerine sebep oluyordu. Bundan sonra elektronik tebligatla adreslerinize anında gidecek. Tebligattan sonra en çok aldığımız yakınmalar, bizim borcumuzdan haberimiz yoktu, haberimiz olsaydı biz bunu yatırırdık. Bu kadar zam ve gecikme faizi yemezdik serzenişleriyle karşılaştık. Bundan sonra elektronik tebligat geçer geçmez mükelleflerimiz bize müracaat ettiği zaman, isterse paralarını tahsis edeceğiz. İsterlerse taksitlendirme müessese işlerine dair onlara ödeme kolaylığı sağlayacağız" dedi.

Elektronik tebligat hakkında bilgi veren Harput Vergi Dairesi Müdüresi Yasemin Algan, "Bilindiği üzere 1961 yılında yürürlüğe giren verginin toplanması için, vergi usulü kanunu ile yürürlüğe girerekten tarh, tahakkuk, tebliği ve tahsilat aşamalarından oluşan vergi aşamalarından büyük bir bölümünü oluşturan tebligat aşaması 6009 sayılı kanun ile 2010 yılında kanunlaşarak 107 a maddesince vergi usul kanunda kanunlaşmıştır. 2010 yılında kanunlaştırıldıktan sonra bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmamış, e-tebligata ne zaman geçileceği bildirilmemiştir. Teknolojik gelişmelerin sonucunda gelir dairesi başkanlığının vergi usul kanunu 148 ve 149. maddelerinin ve 257. maddelerinin kendilerine verilmiş olan Maliye Bakanlığına verilmiş olan yetki ile hazırlamış oldukları altyapı elektronik sistem sayesinde nihayetinde Ağustos ayında elektronik tebligatın altyapısını oluşturarak mükelleflerimize tebliğ etmemiz gereken, kanunen tebliğ etmemiz gereken tahakkuk fişinin dışında hüküm ifade eden posta ve ilan yoluyla tebliğ etmemiz gereken evrakları elektronik ortamda internet vergi dairesi üzerinden tebliğ etmemizi sağlayacak kanuni altyapıyı tebliğle bildirmişlerdir" diye konuştu.

E-tebligat Uygulaması Tanıtımı Yapıldı

E-tebligat Uygulaması Tanıtımı Yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam